62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Lauryn Hill, Nicki Minaj och Queen Latifah hyllas i specialen “The Real Queens Of Hip Hop”


“What have women in hip hop given to the culture? Everything. Respect is due.”

 

 

I samband med att hiphopdramat “Queens” får premiär den 19 oktober, där bland andra Eve och Brandy syns i roller, delar nu ABC även med sig av den nya specialen “Real Queens Of Hip Hop: The Women Who Changed The Game”. Precis som det låter syftar specialen till att hylla de otaliga kvinnor som lämnat ett avtryck på hiphopscenen genom åren och hur de mer nyetablerade akterna har förverkat arven. Medverkar gör välbekanta namn som Queen Latifah, Cardi B, Salt-N-Pepa, Nicki Minaj och Missy Elliott.

 

“Real Queens of Hip Hop” får premiär via ABC på måndag och Cheryl “Salt” James har fått uppdraget att agera berättare för historien. Däremellan berättar de många medverkande om hur de först kom in på scenen, hur scenen såg ut under deras glansdagar och vilka hinder de stött på på vägen.

 

En tweet av ABC presenterar samtliga namn som medverkar och även om man gjort ett bra jobb att få med viktiga namn finns det ett par som verkligen saknas. Den som flest pekat ut är Lil Kim, som av någon anledning inte finns med i specialen. Det går även att ställa sig frågan var Foxy Brown håller hus och så får vi hoppas att Rapsody är med på ett hörn.

 

Hur som helst, se samtliga medverkande och trailern för “The Real Queens Of Hip Hop: The Women Who Changed The Game” nedan!

 

 

 

 

Foto: @nickiminaj

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL