Jon Favreau fortsätter att utöka sitt bidrag till “Star Wars”-universumet. Enligt Variety kommer han jobba vidare med succén “The Mandalorian”, då en kommande film betitlad “The Mandalorian & Grogu” bekräftats. Det blir den första “Star Wars”-filmen att produceras sedan 2019 års “Episode IX: The Rise of Skywalker”.

“I have loved telling stories set in the rich world that George Lucas created. The prospect of bringing the Mandalorian and his apprentice Grogu to the big screen is extremely exciting”, säger Favreau till Variety.

För de som missat händelseutvecklingen i “The Mandalorian” så avslöjades det i säsong två att den älskvärda karaktären Baby Yoda i själva verket heter Grogu.

“The Mandalorian” fick premiär i samband med att Disney+ lanserades i november 2019. Sedan dess har den gett upphov till spinoff-serierna “Ahsoka” och “The Book of Boba Fett”, såväl som ett gäng priset och nomineringar till svenska Ludwig Göransson för musiken. Den fjärde respektive andra säsongen av “The Mandalorian” och “Ahsoka” är också på gång, men det är oklart i vilken utsträckning Göransson är involverad i de kommande projekten.

Håll utkik för mer information kring “The Mandalorian & Grogu” framöver.

Foto: Lucasfilm