Henrik Olsson Lilja är stjärnadvokaten som först företrädde A$AP Rocky när han under mycket uppmärksammade förhållanden blev häktad och senare dömd i Stockholms tingsrätt sommaren 2019. Men på hösten blev Olsson Lilja också inblandad i ett av vår tids mest uppmärksammade brottsfall, då han blev beskjuten i trapphuset till sin bostad. Hjärnan bakom mordförsöket var en tidigare hovrättsdomare som anlitat en torped för att mörda sin exmake. I dokumentärserien “Tills döden skiljer oss åt”, med premiär 27 oktober på Viaplay, berättas historien om kärlekshistorien som förvandlades till hat.

Det var fredagen den 6 september 2019 som stjärnadvokaten Henrik Olsson Lilja skjuts med flera skott i trapphuset till sin bostad i Stockholm. Tack vare mod och snabba reflexer lyckas han vrida pistolen ur mördarens hand innan ett dödande skott träffar honom.

I dokumentärserien “Tills döden skiljer oss åt”, som består av två avsnitt, berättas i detalj bakgrunden till brottet och hur polisen löste fallet. Kvinnan dömdes av hovrätten till 15 års fängelse, och torpeden dömdes till 14 års fängelse.

Se trailern här!

Foto: Viaplay