Kingsize listar: 10 tips på Viaplay du inte får missa


 

 

I en period då coronaviruset fortsätter att ställa till problem världen över och även stora delar av Sverige nu rekommenderas hålla sig inomhus för att förhindra smittspridning är det kanske passande att döda lite tid framför tv-apparaten. Nedan kommer tio rekommendationer från Kingsize-redaktionen som är mycket värda att se.

 

PS: Passa även på att se tre biofilmer som från imorgon istället kommer att gå att hyra på Viaplay HÄR!

 

1. “For Life” – TV-serie
50 Cents nya seriesatsning baseras på den sanna historien om Isaac Wright Jr. som satt fängslad för ett brott han inte begått, utbildade sig till advokat och fick sig själv frigiven från ett livstids fängelsestraff.

 

2. “Us” – Film
Jordan Peeles hajpade rysare med bland andra Lupita Nyong’o, Winston Duke och Elisabeth Moss (“Handmaids tale”) i rollerna finns nu tillgänglig för de som inte hade lust att skämma ut sig i biosalongerna. Ha kudden redo.

 

3. “Atlanta” (S02) – TV-serie
Medan vi tålmodigt väntar på de bekräftade – och försenade – två kommande säsongerna är det nu ett perfekt tillfälle att catcha upp Donald Glovers hyllade tv-serie.

 

4. “Bohemian Rhapsody” – Film
Den hyllade gestaltningen av rockbandet Queens karismatiska frontman Freddie Mercury, med Rami Malek i huvudrollen, har med rätta fått höga betyg av kritiker. Och nu finns den äntligen tillgänglig för de som inte såg den på bio.

 

5. “Älska mig” (S01) – TV-serie
Svensk dramakomedi när den är som bäst. Josephine Bornebusch har skapat, regisserat, skrivit manus och spelar i denna härliga serie som bjuder på skratt, skämskudde och blöta ögon. Säsong två väntas till hösten 2020.

 

6. “Alex” (S02) – TV-serie
Den andra säsongen av kriminalserien “Alex” hade premiär redan under förra våren, men har man inte sett den än så är det dags. Här spelar den hårdnackade Dragomir Mrsic mot sin son med musik av b.a. Alex Ceesay och Black Ghost.

 

7. “Empire” (S06) – TV-serie
“Empire” är säkerligen en känd serie för de flesta och trots att den fått sig en törn efter skådespelaren Jussie Smolletts smått osannolika haveri med rättvisan är det fortsatt kvalitativ underhållning med bl.a lysande Terrence Howard och Taraji P. Henson.

 

8. “The Chi” (S01) – TV-serie
Pass på! Den 8:e april har säsong två av “The Chi” premiär på Viaplay. Hyllade Lena Waithe – skådespelaren, producenten och manusförfattaren som legat bakom bland annat “Master Of None” och “Queen & Slim” – är även skaparen bakom denna serie där vi följer karaktärerna i de tuffa kvarteren i South Side, Chicago.

 

9. “Box 21” (S01) – TV-serie
Originalserie av Viaplay i form av ett mörkt traffickingdrama som kanske inte är bländade bra, men ändå bjuder på tillfredsställande spänning.

 

10. “Rig 45” (S02) – TV-serie
Den andra säsongen av Viaplays originalserie “Rig 45” rullas ut i skrivande stund. Tio besättningsman, en kallblodig mördare. Låt jakten börja.

 

 

Foto: ABC / Monkeypaw Productions

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL