Tre aktuella biofilmer finns tillgängliga på Viaplay i helgen


 

 

Många biografer runt om i Norden har stängt på grund av coronaviruset vilket gör att många filmer inte visas under kommande månader. Nu meddelar NENT Group att filmbolaget NBC Universal fattat beslut att visa flera biofilmer, som premiumhyrfilm, på streamtingtjänsten Viaplay. De tre filmerna som kommer finnas tillgängliga är “Emma”, “The Invisible Man” och “The Hunt”. Filmerna går att hyra från fredag 20:e mars. Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nent Group, säger i ett pressmeddelande:

 

– Att NBC Universal väljer att släppa sina biofilmer tidigare till oss när biograferna stänger tycker jag är fantastiskt. Man vågar testa ny okänd mark, bryta sig igenom den långa biotradition som finns enkom för att ge tittarna möjlighet att fortfarande se de filmer de planerat att se. Vi vill på alla sätt och vis främja att underhållning och kultur fortfarande ska vara tillgängligt, och genom initiativ som dessa samt den digitala värld vi lever i nu, är det möjligt.

 

 

“Emma” är en brittisk romantisk dramafilm baserad på Jane Austens roman Emma från 1816. Filmen hade biopremiär i Sverige den 14:e februari 2020.

 

“The Invisible Man” är en australisk-amerikansk skräckfilm från 2020. Det är en modern anpassning av H.G. Wells roman från 1897 med samma namn. Filmen hade biopremiär i Sverige den 28:e februari 2020.

 

“The Hunt” med bland andra Emma Roberts och Hillary Swank är en amerikansk thriller som är till del baserad på Richard Connells novell The Most Dangerous Game från 1924.

 

 

Alla tre filmerna finns tillgängliga som premiumhyrfilm på Viaplay fredag 20:e mars.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL