Artisten och komikern Fredrik Boltes var under under 2010-talet frontmannen i reggaebandet Partiet. Mellan 2012 och 2016 släppte man tre EP:s och två album med starka politiska teman och en stor portion humor. Nu är han huvudperson i sin egen dokumentärserie “Min tjockumentär”, som fått premiär via SVT.

“Hur farlig är en magsäcksoperation? Hur vanligt är det? Kan man inte gå ner i vikt på andra sätt? Varför går man alltid upp i vikt igen när man har bantat? Hur är livet efter en magsäcksoperation? Och vem betalar för kalaset? I I SVT:s nya dokumentärserie Min Tjockumentär söker komikern Fredrik Boltes svar på dessa och många fler frågor. I en unik kombination av humor och dödligt allvar bjuder Min Tjockumentär på allt från reggae, satir, hårt klippta expertintervjuer och standup till svamp under pungen”, går att läsa i kanalens beskrivning.

Dokumentären följer Boltes under åtta år före, under och efter en gastric bypass-operation.

– Jag ville verkligen inte göra en magsäcksoperation. Det kändes som fusk, fel och jättefarligt. Men när jag lärde mig om vad gastric bypass faktiskt är, och hur vanligt det är, insåg jag att inte bara måste jag genomgå en operation utan jag måste också filma exakt allt. Ni kan förvänta skratt i halsen, svamp under pungen, blodiga operationsbilder, gullig unge och en hel del förbluffande fakta: till exempel finns det i Sverige fler magsäcksopererade än folk som heter Johan, säger Fredrik Boltes. 

I serien figurerar även en god portion med svensk reggae och hiphop, såsom Looptroop Rockers, MBMA och Pst/Q för att nämna några.

Dokumentärserien får premiär via SVT den 5 september kl 21.00, men går även att se via SVT Play.

Foto: BNC/SVT