Inspelningar av den nya dramaserien “Scener efter äktenskap” har under våren påbörjats, där Eva Röse och Ardalan Esmaili har huvudrollerna. De båda spelar ett nyseparerat par som möts varje vecka på en vägkrog när de ska lämna över barnen. När den kommande Viaplay-serien lanseras står det även klart att Danny Saucedo gör skådespelardebut som bartender, på restaurangen  där ex-parets känslomässiga möten sker.

Seriens titel är en blinkning till Ingmar Bergmans verk och jag känner otroligt starkt för detta relationsdrama som är ett kammarspel. Det är skruvat, mänskligt, intensivt, med hög igenkänningsfaktor och mycket humor. Att spela in alla scener på en och samma plats lägger ett stort ansvar på skådespelarna men ger oss också mycket utrymme. Det är en ren ynnest, och jag har längtat så länge efter denna utmaning, säger Eva Röse i ett pressmeddelande där handlingen beskrivs vidare:

“Varje fredag klockan fyra byter två syskon hem. Överlämningen mellan föräldrarna sker på en vägkrog nära Öresundsbron. Mamma Lovis (Eva Röse) och pappa Kian (Ardalan Esmaili) tacklar sina känslostormar och separationen på olika sätt. Tiden ifrån varandra får dem att mogna på varsitt håll. Lovis tvingas ta ett större ansvar och bli en mer närvarande mamma. Kians karriär har plötsligt tagit en flygande fart vilket stärker hans självförtroende. Och hur tacklar de den sexuella spänningen som fortfarande finns kvar mellan dem? Kan kärleken blomma igen eller är det försent?”

Jag blev väldigt berörd när jag läste manus. Det är en rik, och rolig, berättelse. Skilsmässostatistiken i samhället ökar och vi sätter den frågan till sin spets, om par kanske ger upp för lätt, säger Ardalan Esmaili.

Inspelningarna av “Scener efter äktenskap” pågår just nu och serien i åtta delar har premiär längre fram på Viaplay.

I övriga nyheter från Viaplay så får serien “The Swarm” premiär redan den 28 maj 2023, med Alexander Karim i huvudrollen.

“Serien skildrar hur mänsklighetens hänsynslösa behandling av världshaven får naturen att slå tillbaka. Om livet kom från havet, vill havet nu ta tillbaka det. Ett okänt medvetande som verkar ha sitt ursprung långt ner i de okända havsdjupen använder vattnet för att visa människan hur beroende den är av havet. Vatten är förutsättningen för mänskligt liv, för mat och för våra transporter. När fartyg sjunker oförklarligt, skaldjur blir giftiga, späckhuggare och valflockar attackerar fartyg och vattnet gör folk sjuka tvingas Jordens befolkning rikta sitt hopp till en liten grupp forskare.”

Foto: Thomas Andersen / Viaplay