I filmen hör vi även nya Pharrell Williams-låtar.

Den 24:e januari gjorde dramakomedin “Dope” sin debut på den ärofyllda filmfestivalen “Sundance Film Festival” i Park City, Utah i USA. Efter sin spelning fick indiefilmen upp till sex erbjudanden av de allra största filmbolagen i Hollywood och vinnarna av buden blev tillslut företagen Open Road Films som kommer att distribuera filmen nationellt och Sony som kommer att distribuera den internationellt.

Handlingen centrerar sig kring hiphop-nörden Malcolm och hans umgänge som under svåra omständigheter präglat av kriminalitet, gangsters och knarklangare, måste kämpa för att nå sin dröm – nämligen att börja på Harvard. Vägen dit blir inte som Malcolm väntat sig då han och hans vänner blir inbjudna till en underground fest i Los Angeles där felbeslut och ångest leder till att Malcolm börjar tvivla på vem han är och vad han egentligen vill.

I rollbesättningen finner vi välkända namn som A$AP Rocky, Zoë Kravitz, Tyga, Keith Stanfield och Chanel Iman. Huvudrollen som Malcolm kommer att spelas av den inte alltför kände, Shameik Moore. Forest Whitaker, som även producerar filmen, kommer att under filmens gång att vara berättare. Det är även bekräftat att Pharrell Williams bidragit med fyra nya låtar i soundtracket. Filmen har erhållit väldigt positiv kritik från bland annat Metacritic där den fått 76/100 och betygjätten Rotten Tomatoes där den än så länge har 100 % baserat på 10 recensioner.

“Dope” har biopremiär den 19:e juni i USA. Huruvida den kommer att visas i Europa och Sverige är ännu oklart. Se trailern nedan:

// Blerim Mehmeti