Historien om Cal Kestis fortsätter i nya ”Star Wars”-spelet ”Jedi: Survivor” fortsätter fem år efter händelserna i föregående spelet ”Jedi: Fallen Order”. Spelberättelsen följer Cals alltmer desperata kamp för att skydda galaxen från att sjunka ner i mörker och beskrivs som ett berättelsedrivet enspelaräventyret i tredje person, från Respawn Entertainment och Lucasfilm Games. Denna gång är Cal är inte längre en padawan, utan har nu utvecklats till en mäktig jediriddare.

”Mörka tider närmar sig, och med nya och bekanta fiender runt omkring sig måste Cal bestämma hur långt han är villig att gå för att rädda dem som står honom närmast.”

I det nya spelet så finns återigen det filmiska stridssystemet från ”Jedi: Fallen Order” där det går att nyttja fler kraftbaserade förmågor och nya kampstilar med ljussabel. Det ska även vara möjligt att utforska galaxen, genom att upptäcka nya planeter och återvända till välbekanta utposter i Star Wars-världen – alla med unika landskap, utmaningar och fiender.

“Star Wars: Jedi Survivor” släpps 28 april 2023 till PS4, PS5, Xbox One Xbox Series X och PC.

65546e0a53c940223e0b0eb4