Tom Clancy’s The Division är ett actionrollspel i en öppen värld. Spelet utspelar sig i ett dystopiskt, naturtroget New York där ett virus sprider sig på Black Friday och orsakar en pandemi. Samhällstjänsterna slås ut en efter en. Kaos bryter ut och New York störtar samman under loppet av fem dagar. Spelaren är en del av ett förband med hemliga agenter – The Division – som får klartecken att ingripa. Agenterna lever till synes helt vanliga liv men är tränade att agera självständigt för att rädda samhället. När samhället faller inleds ditt uppdrag.

Kingsize besökte svenska spelstudion Massive i Malmö under lanseringen av Tom Clancy’s The Division för att få träffa hjärnorna bakom spelet, fans och Malmöstudions VD David Polfeldt. Vi fick en tur igenom studion där The Division utvecklades och sedan avlutade vi dagen med att spela The Division.

Hur skulle världen se ut utifall ett virus skulle slå till? The Division har på något sätt med deras noggrannhet fått fram ett bra exempel på hur det skulle se ut om en sådan sak hände på riktigt.

Se bildgalleri från besöket i spelstudion:

066
067
071
074
076
079
083
085
090
094
103

Här kan ni se när vår spelskribent Melika Zakariae streamar spelet dagen innan lanseringen av spelet på sin egna twitch kanal:

Se trailer här:

Tom Clancy’s The Division lanseras till PlayStation 4, Xbox One och PC den 8:e mars.

// Melika Zakariae