“NBA 2K24” hedrar LeBron James med ett eget spelläge i den nya installationen av det ikoniska basketspelet. 2K Sports har annonserat nyheten att det alltså blir en femte era i spelläget MyNBA, som gjorde entré i förra årets spel med fyra ikoniska perioder inom sporten: Magic vs. Bird under 80-talet, Michael Jordan under 90-talet, Kobe Bryant under 00-talet och nu alltså den moderna eran med LeBron. I beskrivningen av det kommande spelet går att läsa:

“The rise of the modern super teams – Will LeBron James and the Heatles go for not five, not six…? What about the MVP trio of Durant, Harden, and Westbrook in OKC? It’s all up to you.”

“NBA 2K24” släpps 8 september 2023 med “LeBron Era” i rampljuset. Här får spelare chansen att återuppleva stjärnans karriär, från att vinna dubbla titlar med Miami Heat 2012 och 2013, återkomsten till Cleveland 2014, till att slåss mot storlaget Warriors och bli en del av Lakers 2018 – där han också slog NBA:s poängrekord i början av 2023.

I samband med att spelserien fyller 25 år och hiphopkulturen firar 50 år, fokuserar man passande nog extra mycket på musiken för det kommande soundtracket till spelet. För “NBA 2K24” har man satt ihop en lång lista av framstående producenter, rappare och nästa generations artister. I en mångfacetterad lista återfinns låtar som “Just Wanna Rock” med Lil Uzi Vert, “Walk” med Kodak Black, “In Ha Mood” med Ice Spice, “Kobe Bryant” med Lil Wayne, “Bad Habit” med Steve Lacy, “hooligan” med Baby Keem, “90 Proof” med Smino & J. Cole, “Breakfast In Monaco” med Larry June & The Alchemist och ”Black” med YoungBoy Never Broke Again.

Läs mer om spelet nedan i Kingsize Magazines test av “NBA 2K24”.

Kingsize Magazine testar “NBA 2K24”:

Först och främst, det är alltid fint att Kobe Bryant hyllas. Så här några år efter hans bortgång går det inte nog att betona hans betydelse för sporten. Något som sannerligen betonas i nya ”NBA 2K24”. Annars är det första intrycket av ”NBA 2K24” för mig den fina grafiken och stark ”player likeness” som är snudd på otrolig till denna upplagan. Det blir knappast sämre av att ProPLAY-tekniken introduceras i denna utgåva. Funktionen har beskrivits som en sällsynt bra innovation vad gäller spelteknik, och genererar flera olika aspekter av realism från riktiga NBA-spelare, till skillnad från tidigare. Detta vill jag påstå är styrkan med spelet, känslan att det speglar spelarnas verkliga karaktärer med en hög precision. Det finns även en rad nya spelförbättringar, där ”defense” och kombinationskontrollerna för dribblingar ger en fler ”skillbased” möjligheter och mer givande utmaning att spela.

Men precis som många andra recensenter, så måste jag även sälla mig till ett par kritiska punkter. Det mest uppenbara är fokuset på betalningar som behöver göras i spelet, med otaliga popup-menyer som som uppmanar spelare att öppna sina plånböcker. Även om det går att spela utan att betala extra pengar för premiuminnehåll, så är det faktiskt en lockelse som knappt går att stå emot. Här går 2K i samma riktning som många andra speltillverkare, något som sannerligen inte uppskattas av nuvarande spelcommunity. Något som också stör är olika menyer och spelmoment för att simulera en spelpresentation, till exempel Tv-sändningar som ofta känns onödiga och långdragna.

Detta till trots så har “NBA 2K24” helt klart flera tillfällen där man som spelare får sitt lystmäte. Som sagt, hyllningen till Kobe Bryant genom Mamba Moments-läget låter spelare återuppleva några av legendens mest ikoniska framträdanden, vilket ger många en värdefull inblick i baskethistorien och Bryants storhet. Jag uppskattar även funktioner som MyTEAM och MyNBA där det går sätta ihop drömlag och experimentera med laguppställningar från olika epoker – i mitt fall Chicago Bulls 90-talsupplaga. Trots mina synpunkter så lär det ändå bli många timmar framför skärmen, för att få till ”alley-oops” och vinna den hett eftertraktade NBA-titeln. Game on!

/ Tobias Carlsson

65ba07add7a32f7b0a037f23