Nike har nu presenterat sin Kobe Mamba Mentality-kollektion bestående av kläder som en jacka, tröja och t-shirt. Med inspiration från Kobe Bryants mindset, som blivit känt som just “Mamba Mentality”, vill Nike att “each piece in this premium apparel collection is an opportunity to embody the Mamba Mentality—and a reminder of what it takes to be a champion.”

“Men’s Destroyer Jacket”, som är prissatt till närmare 8 5000 kronor, är gjord i en mysig ull-mix och full-grain läder. Orden “passion, obsession, resilience, relentlessness, fearlessness” står skrivna på högersidan av bröstet medan Kobes symbol syns på den vänstra. Ärmarna i ormskinn kompletteras med siden och den bortgångna basketstjärnans ikoniska nummer 8 och 24 är broderade på baksidan av den svarta jackan.

T-shirten är i liknande format, i svart färg med symbolen på bröstet. På baksidan syns numren samt Kobes imponerande mästerskapsvinster gånger fem. Vi får också en “City Edition Swingman Jersey” i både herr- och barnstorlekar.

Se bilder nedan och köp kläderna via Nikes hemsida från och med den 27 december 2023.

Foto: Nike / Wikimedia Commons