EA SPORTS™ presenterade på E3 under gårdagen en rad nya intressanta FIFA 16-nyheter.  Det handlar främst om innovativa gameplay-funktioner som bidrar till att få  en balanserad, autentisk och spännande fotbollsupplevelse som låter fansen spela på sitt eget sätt.

“I år har vi tittat närmare på varje enskild roll ute på planen och utvärderat vad vi ville förbättra baserat på fansens feedback. Därefter har vi försökt utveckla det mest balanserade och spännande fotbollsspelet i FIFA-seriens historia”, berättar David Rutter, VP och GM, EA SPORTS FIFA.

Se “Play Beautiful”-trailern:

Se nyheterna i FIFA 16 nedan:

Starkt försvarsspel

Välbalanserade försvarare och anfallare skapar en realistisk och njutbar fotbollsupplevelse när de försöker återerövra bollen.

  • Ett rörligt försvar ger en välavvägd balans mellan anfallare och försvarare, och de fler än 25 gameplay-förändringarna förbättrar försvararnas rörelseschema.
  • Att försvara tillsammans som en enhet ger spelarna ökad intelligens och positionsmedvetande så att de bättre kan avgöra om de ska markera en motspelare eller täcka av farliga ytor.
  • Nya tacklingar ger fler möjligheter som exempelvis stående tacklingar och fake-tacklingar så väl som helkroppstacklingar och möjligheten att avbryta glidtacklingar när man är ur position.

Mittfältskontroll

FIFA 16 levererar två spelförändrande funktioner som gör kampen om mittfältet lika avgörande som i den verkliga fotbollen.

  • Interception Intelligence gör att spelarna kan skära av passningsytor och passningsvägar.
  • Passing with Purpose ger dig möjligheten att slå hårdare och mer precisa passningar till dina lagkamrater.

Magiska ögonblick

FIFA 16 ger fansen verktygen för att skapa spännande anfallsögonblick.

  • No Touch Dribbling ger spelarna möjligheten att släppa bollen i farten för att ge sig själva mer tid, skapa avstånd, finta och rycka förbi förvararen. Den här funktionen har inspirerats Lionel Messis rörelseschema och förändrar på vilket sätt spelarna kommer att anfalla.
  • Kliniska avslutningar levererar mer skottvariation som i sin tur ger fler vackra mål än någonsin tidigare.

FIFA 16 finns ute i butik 24:e september.