Kingsize utsända reporter Melika Zakariae besökte en av världens största spelmässa för att titta närmare på alla kommande spel.

Gamescom är ett återkommande Datorspel/tv-spelsmässa och varje år befinner den sig på Koelnmesse i Köln, Tyskland. Tyska Bundesverband Interaktive Unterhaltungssoftware arrangerar denna mässa varje år. Gamescom är en av de största spelmässorna och brukar ha runt 300,000 besökare och ett 1000-tals Journalister. Gamescom har även funnits sedan 2009 och har ett 100-tals utställare. Vi var på plats för att både se och testa kommande spel som tex ”Halo 5,” ”Mad Max,” ”Geras of war,” ”Destiny,” ”Need For Speed,” ”Crackdown” och ”Fifa 16.”

Dagen innan själva Gamescom mässan hade Xbox presskonferens och showcase där de hade världspremiär för gameplay för exklusiva titlar som ”Quantum Break,” ”Crackdown 3,” ”Scalebound”, och ”Killer Instinct Season 3” visades upp. Xbox utannonserade även ”Halo Wars 2”

Väldigt trångt, mycket folk och allt var på Tyska. Besökarna hade däremot inget emot att köa i timmar för att få spela ett spel i ca 10 min. De var väl förberedda med både stolar och mat. Alla spel var uppdelade i olika rum och man kunde lätt gå vilse om man ville hitta ett specifikt tv-spel.

Vi testade på spelen lika länge som besökarna, där av blev det lite svårt att få en bra uppfattning om alla spel. Vissa av spelen hade vi en inbokad tid där vi fick träffa nyckelpersoner från Xbox och deras utvecklare. Här kommer en lista på det vi hann med.

Uncharted 4: A Thief’s End – Ett Third-person shooter spel med en drös av action, som de tidigare utgåvorna. Ett spel som Uncharted följare kommer att gilla.

Mad Max – Spelet är baserad på på filmen Mad Max. Ett spel, som enligt mig var svår att förstå från början. Jag var tvungen att hålla koll på flera knappar samtidigt och instruktionerna var på tyska. på 10 minuter skulle vi få en uppfattning om spelet. Det blev genast svårare när man inte har några förkunskaper kring spelet eller har sätt själva filmen.

Call of Duty: Black Ops 3 – Detta spel hamnade på min topp 5 lista under mässan. Dock körde vi bara PVP (Player VS Player) och kan bara utgå från hur det var. Tanken var att träffa utvecklarna men tiden för det fanns inte.

Gears of War: Ultimate Edition – Detta var ett väldigt intressant spel som vi fick testa på en väldigt kort stund i samband med en pratstund med utvecklarna. Spelet kommer endast ut på Xbox one.

Destiny: The Taken King – Gillar man Destiny kommer man definitivt gilla den nya uppdateringen. Titan, Hunter och Warlock de tre olika klasserna får en ordentligt lyft med nya “superkrafter” och handgranater, även nya röster, vapen och bättre lvl tillkommer i den nya uppdateringen. Denna hamna även på min topp 5 li

Tomb Raider, Crackdown 3, Forza Motorsport 6 & Quantum Break – 4 st Xbox spel som vi fick ta en närmare titt på. Men det var svårt och få en bra uppfattning kring spelen på så kort tid. Tom Raider var för svårt för mig, men mycket lättare för dom som spelat det förr och gillar de tidigare utgåvorna. Ett väldigt snyggt spel. Crackdown 3 var helt nytt för mig, vi fick pröva på den nya uppdateringen i multiplayer, att skjuta ner byggnader och skapa kaos. Väldigt intressant. Forza 6 har fått många nya bilar och även regn. Ett extremt snyggt spel som kommer imponera Forza följare. Quantum Break hamna på min topp 5 lista. Ett exklusivt Xbox spel som släpps nästa år. Riktiga skådespelare och kortfilmer i spelet. Vi fick inte testa spelet, däremot fick vi en bra överblick. Av dessa 4 ser jag mest fram emot Quantum Break.

Halo 5 – Här har vi även ett spel som hamnade på topp 5 listan. Det finns en bra likhet mellan Halo och Destiny. Känner man till Xbox då känner man till namnet Halo. På mässan fick vi pröva att spela PVP. Det var första gången jag spelade Halo och det kommer definitivt inte vara sista gången.

Fifa 16 – Alla vet redan om de stora uppdateringarna i Fifa 16. Jag hoppades på att vi skulle få testa damlaget. Med det blev istället en match mellan Real och Barca. 0-0 blev det. 3 av 5 skulle göra igen. Fifa 16 är en självklarhet för alla fotbollsintresserade

Need for speed – Jag tror inte NFS fans kommer bli besvikna och inte heller de som aldrig spelat bilspel. Lätt att hantera, riktig snygga bilar och grafiken ska vi inte ens prata om. Efter att ha spelat NFS i 10 min hamnade den på topp 5 listan och längtade redan tills den släpps.

Gamescom 2015
134
135
140
112
114
117
104
106
110
101
102
090
095
096
100
085
087
088
059
067
071
076
040
042
048
036
038
033
035