Battlefield gör 180 grader och vänder militären ryggen. Nu är det tungt kriminella och poliser som gäller.

“Battlefield Hardline” är den första titeln i Battlefield-serien som porträtterar innerstadspolisernas kamp mot den undre världen. Borta är soldatlivet och supermakternas muskeltävlingar från tidigare Battlefield-spel. Nu handlar det om att sätta de civila först och rädda dagen som farbror blå eller komma undan med bytet som skurk. Använd nya verktyg och vapen som handfängsel och elpistoler förutom projektilvapen. På horisonten finns tajta banor med helt andra spellägen som mer än någonsin betonar vikten av samarbete.

“Battlefield Hardlines” nya utvecklare Visceral Games har dock inte glömt bort spelseriens ursprung och Hardline ser verkligen ut som ett Battlefield-spel. Det finns UH-60 Blackhawks och pansarbilar bland annat. Tung beskjutning är något man inte slipper trots att militären inte är direkt involverad längre. Det kommer att finnas fyra spellägen i multiplayer: Heist, Blood Money, Hotwire Mode och Rescue. Spelläget Heist går ut på att som kriminell stoppa en värdetransport och ta bytet till en bestämd punkt utan att stoppas av polisen. I Hotwire Mode ska polisen jaga ner de kriminella i en adrenalinpumpande höghastighetsjakt och i Rescue ska poliserna frita gisslan från de kriminella.

Utöver MP-läget har Visceral Games även utarbetat en ickelinjär single player-kampanj som de lovar ska bli bättre än BF4:s som fick ta emot mycket kritik. I kampanjen axlar spelare rollen som Nick Mendoza som nyss har befordrats till detective. Tillsammans med veterankollegan Khai Minh Dao ska spelare följa knarkkedjan från Miamis gator till källan. Uppdragen och utförandena blir inte precis enligt konstens alla regler och spelare gör bäst i att förvänta sig en adrenalinstinn shooter.

//Robin Herzog

Se trailern nedan:
httpv://youtu.be/zOABuPJtGmg

“Battlefield Hardline” släpps till: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Plastation 3, Xbox 360
Utvecklare: Visceral Games, EA Digital Illusions CE
Utgivare: Electronic Arts
Release (Europa): 19:e mars 2015