Se trailer till streetdance-dokumentären “Raised by Krump” i regi av svenske Maceo Frost


 

 

I början av 2016 slog sig den välkände svenske DJ:n Steve Angello ihop sig med Acne Studios före detta VD Jesper Pålsson och grundade produktionsbolaget Made by Forest som bland annat erbjuder hjälp med branding, strategi och design, samt dokumentärer och musikvideos. Först ut blir den kommande 20-minuter långa dokumentärfilmen “Raised by Krump” skapad av regissören Maceo Frost vars far Damon Frost är en erfaren och välkänd dansare och rappare som varit bosatt i Stockholm i över 20 år och utbildar framtida dansare på Fryshusets Danscenter.

 

 

För att undvika att ingå i gäng utvecklade ett par ungdomar från tidiga 2000-talets Los Angeles en egen variant av streetdans – krumping – som fick dem att utlösa den aggression, frustration och ilska dem kände gentemot gäng och polisvåld, på ett fredligt och minst sagt positivt sätt. Krumping är en sorts streetdans som karaktäriseras av snabba och aggressiva rörelser med både armar och ben samt bröst, huvud och fötter.

 

Regisserad av Maceo Frost, får vi i filmen följa ett par erfarna krump-dansare i Los Angeles som förklarar och beskriver hur stort inflytande dansen har haft på deras liv.
Något premiärdatum är ännu inte fastställt.

 

 

Se trailern till “Raised by Krump” nedan:

 

RAISED BY KRUMP (Trailer) from Maceo Frost on Vimeo.

 

 

// Blerim Mehmeti

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL