Robin ”Rubbish” Johansson är Sveriges hopp i världens mest prestigefulla tävling för breakdansare, Red Bull BC One.

27-åringen från Huddinge vann den svenska delfinalen i våras och tävlar på lördag i den västeuropeiska deltävling som avgör vilken europeisk b-boy som tar sig till världsfinal i november.

– Jag är otroligt taggad. Jag har tränat sjukt mycket och är egentligen mest nervös för hur det kommer att kännas att stå på en så stor och viktig scen som Red Bull BC Ones europafinal utgör, säger Robin Johansson som till vardags dansar med sitt crew ”Grounded”.

I Red Bull BC One tävlar dansarna en mot en i ”battles” där de gör upp växelvis på en scen. Till den västeuropeiska finalen som avgörs i Madrid har 16 b-boys kvalificerat sig genom att vinna lokala och regionala deltävlingar. Tävlingen hålls på Circo Price Theater i centrala Madrid nu på lördag den 3 oktober.

För de som inte kan följa evenemanget på plats livestreamas tävlingen med start klockan 20.30 svensk tid via www.redbullbcone.com.

Robin “Rubbish” Johansson möter ”Nasso” från Frankrike i första omgången.

– Egentligen är jag inte alls rädd för min första motståndare. Jag bör klara av honom. Men man vet ju aldrig. Vad som helst kan hända, säger Robin Johansson.

Bara en ensam vinnare från den västeuropeiska finalen kvalificerar sig för en plats i världsfinalen bland de 16 bästa från hela världen. Den avgörs i Rom den 14 november.