niki-thomas-LS

Grattis Niki ! Slår upp en morgontidning och ser att Niki fyller jämt! Uuuuups det kanske jag själv borde hållit reda på.

Niki Tsappos har ju varit en resande ambassadör och upptäckare för streetdans-scenen på ett sätt som är svårt slå eller ens härma . Vet inte hur många stämplar som finns i hennes pass men det är väl bara bortre Bulgarien och Sydpolen som fattas. Någon ivrigare kulturambassadör finns inte i Sverige och det är ett tecken i tiden att hon ligger många mil före de institutioner och konsulenter som egentligen borde ligga långt fram i spanarspåret.

Vi på Mosquito och Kingsize vill gratta med stora famnen och någon sorts medalj ( det delas ut för få sådana i jantelagens Sverige). “Big up för job well done” står det i 24 karat . Vad vi alla gillar är just det här med upptäckarlusten och förmågan att entusiasmera nybörjare och unga som inte har hela självförtroendet eller danskompassen inställd än. Hennes förmåga på micken är också ett plus, det har alla hört som genom åren varit med på Streetstar den stora urbana festivalen som går av stapeln varje år i Stockholm där Niki varit MC.

Vi möttes första gången då nya gruppen Skillz skulle peppa och pimpa upp Mosquito´s och Bar Brasils stora show på Gustav Adolfs Torg under Kulturfestivalen 2007. Allt gick under namnet VIVA och det blev en show som det fortfarande luktar bränt om. Det var 1700 tals dräkter, eldslukare och 11.000 pers i publiken. Sånt kan man leva länge på !

Här hittar du podcast och reportage som Niki och jag gjort tillsammans under 2014 med allt från HipHop till Karneval. Ett helt nytt reportage från StreetStar kommer dessutom lagom till december.

https://itunes.apple.com/se/podcast/episode-4-guest-niki/id840274358?i=310005656&mt=2