kingsize-cover-1-2018-S
Kingsize nr 1 2018 ute nu – här finns gratistidningen att plocka upp!


 

 

Kingsize Magazine är tillbaka som papperstidning! Under helgen lanserades det första numret i återkomsten med smygläsning på Caliroots Six Feet Down och på Globen i samband med Kendrick Lamar-spelningen samma kväll.

 

Förstasidan pryds av Norrlandskollektivet Random Bastards, med CLEO, Fricky, Gonza-Ra, Trainspotters och Academics. Artisterna på omslaget är högaktuella med FATTA-turné, Storspovmånad i april och Mästerbotten-festival i vår. Läs även artiklar/intervjuer om Kendrick Lamar & Tommy Black, Chapee, Lamix, Binnie Smalls, Bintah Drammeh, Henrik Harlaut, Ozzy, “Black Panther”, “Atlanta S02” och sist men inte minst om TV-seriepiloten “En Gång Var Vi Kungar” som tar utgångspunkt i Stockholms graffitiscen Självklart finns även mode/streetwear, dans, recensioner, TV, Data/TV-spel, Kingsizeklassiker och nya Kingsizelistan (där vi listar senaste två månadernas 30 bästa låtar). Kingsize Magazines chefredaktör skriver i sin kolumn bland annat följande:

 

”It was all a dream…” Den frasen är för evigt inpräntad i mitt medvetande efter The Notorious B.I.G:s monsterklassiker ”Juicy”. På den tiden, i mitten på 90-talet, fanns ett par olika avlägsna drömscenarion i min medvetandevärld. Att driva en egen hiphoptidning stod högst på agendan. Snabbspola framåt och 20 år senare har jag, med våra medarbetare, äran att ge ut Kingsize Magazine nr 1 2018!

 

I det nya tidningsformatet har vi sökt inkorporera element från förr, i samklang med insikten att vår styrka och prioritering på digitala kanaler är fortsatt hög. Med ambitionen att täcka både fler artister och bredare spektra så har ambitionen, över blott åtta veckors tidningsmakande, varit att göra nedslag på en variation av olika artister och kulturföreteelser där våra läsare känner igen sig från förr. Det ”nya Kingsize” kommer dock inte bli det ”gamla Kingsize” – en insikt både vi själva och följare/läsare bör förlika sig med i en föränderlig medie- och kultursfär. Till nummer 2 kommer vi naturligtvis göra fler sidor och ska erbjuda en tjockare tidning på uppemot 100 sidor! I vårnumret kommer vi erbjuda fler sidor per sektion och är även öppna för önskemål från våra läsare.

 

Med devisen att respektfullt blicka bakåt och samtidigt hålla ögonen vid framtidens horisont, är det med glädje vi på omslaget för nya Kingsize Magazine valt att rikta blickarna mot det norrländska artistkollektivet Random Bastards. Med Cleo i spetsen har kollektivet en stark koppling till en vidare definition av hiphopkultur, politiska ställningstaganden och en ”gör det själv”-anda som går i linje med vad vi avser förmedla i dag och för en överskådlig framtid. Kingsize är tillbaka!”

 

 

 

Nya Kingsize Magazine är numera en gratistidning och distribueras i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kingsize Magazine återfinns på flertalet platser där Nöjesguiden finns, från helgen 2-3:e mars och framåt. Se ett urval av platser där Kingsize kan gå att finna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inom kort finns Kingsize nr 1 2018 även att läsa online.

 

 

STOCKHOLM
Caliroots Six Feet Down
Caliroots OG Store
Dansens Hus
WeSC Kungsgatan 66
T-Shirt Store
Skrapan
Lily’s Burger
Aplace

 

 

GÖTEBORG
Sneakers Corner
Clarion Hotel Post
Hollywood
Espresso House
Stadsbiblioteket

 

 

MALMÖ
Babel
Moriska Paviljongen
Stadsbiblioteket
Caroli City Köpcentrum
Espresso House
Max Hamburgare
Streetlab
JC Triangeln

 

 

 

Foto: Erik By Erik

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL