Yei Gonzalez lanserar nya tjänsten Wahzaa Beats


“Vi vet att det här kommer att ändra gamet kring hur man kan släppa musik.”

 

 

På relativt kort har producenten Yei Gonzalez gått från att vara ett okänt namn i sitt hemland, medan han gjort hits i Chile och producerat åt Jennifer Lopez och Cardi B, till att bli ett av de hetaste namnen på den svenska hiphopscenen. I en kommande intervju med Kingsize berättar han själv om den ovanliga resan han gjort fram tills idag, men även om det nya projektet Wahzaa Beats som lanserades häromdagen.

 

Wahzaa är i korta ordalag en tjänst som erbjuder royaly-fria beats, gjorda av några av de största namnen i landet. I intervjun berättar Yei:

 

– Nu är vi lite över 20 producenter som jobbar med det här och vi håller på hela tiden att hitta nya samarbeten. Vi vet att det här kommer att ändra gamet kring hur man kan släppa musik, för när alla dom här rapparna kom till mig så kom dom med YouTube-beats. ”Akta mannen” är ett YouTube-beat. Oftast kunde dom inte lösa det, så jag fick göra om beatet. Så det finns och det fanns ett problem med just beats, vart man kan få tag på dom och om man vill släppa snabbt. Så vi har gjort en plattform som är royalty-fri, enkel och billig och det kommer finnas tusentals beats som man kan ladda ner, spela in på och sen släppa. Väldigt enkelt. Det är en liknande tjänst som Splice, fast vi erbjuder hela beats.

 

Utöver beats av Yei själv kommer även verk av namn som Prodotto di Superti, Manny Flaco och von Haartman finnas tillgängliga.

 

– Så vi kommer ha ”beat-packs” där du kan få ett ”pack” med åtta beats av von Haartman, datboiyony… vi kommer jobba med Prodotto (di Superti, reds anm) och vi pratar med Manny Flaco nu. Och vi är väldigt måna om kvalitén och släpper inte in vem som helst. Vi har ett system kring hur allt ska låta. Och dom här grejerna finns inte i dagsläget, där du kan spela in direkt från telefonen.

 

Och syftet med tjänsten är enkelt:

 

– Det är för att ge folk möjligheten att kunna spela in och släppa musik mycket enklare, speciellt med sina favoritproducenter. För annars kan det kosta rätt mycket. Och eftersom det är royalty-fritt så behåller dom 100% av pengarna dom drar in på sina låtar.

 

Se IGTV-klipp från lanseringseventet nedan och prova tjänsten själv på www.wahzaa.com.

 

 

 

 

 

 

Foto: Pegah Livani

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL