I augusti är det återigen dags för Way Out West efter ett par år av ofrivilligt uppehåll. Inför festivalen teamar arrangören upp med den fan-drivna musikplattformen Corite för att erbjuda unika festivalupplevelser både innan, under och efter festivalhelgen. Tillsammans erbjuder de båda möjligheten att ta fram unika digitala konstverk – så kallade “WOW Moments”. Initiativet kommer utnyttja AI och samlas i ett NFT-galleri online på corite.com/wow och i festivalens officiella app. Emil Angervall, medgrundare av Corite, säger i ett pressmeddelande:

– Det här är ett drömprojekt för oss på Corite efter att ha varit hängivna Way Out West-besökare under lång tid. WOW Moments handlar om allt det som gör festivalen speciell, det vill säga artisterna, besökarna och Way Out Wests förmåga att alltid ligga i framkant. Vårt mål är att använda så kallade NFT:er på ett sätt som känns kul och påtagligt för besökare på plats såväl som online.

Arrangören menar vidare att festivalen vill föreviga minnen från festivalen både besökarnas och festivalens, vilket blir konst som dessutom kan köpas och säljas. Det kommer också att finnas ett mycket begränsat antal unika WOW Moments som släpps inför festivalen. Magnus Olsson, projektansvarig, på arrangören Luger, säger avslutningvis:

– Vi älskar att förnya, förändra och förbättra. I år välkomnar vi inte bara publiken tillbaka till Slottsskogen utan även deras minnen, upplevelser och erfarenheter i form av ett enda stort digitalt galleri. Festivaler handlar om möten av olika slag, och samtidigt som vi möjliggör dessa vill vi också att våra besökare ska dela med sig – det här är ett gemensamt experiment.