Barcelona är ett utmärkt resmål för den musikintresserade, det går nämligen knappt en månad utan att staden fylls med musik och festivaler av olika slag. Här finns det en festival för alla, oavsett vilken musiksmak du har. Men musiken är förstås inte den enda anledningen till att åka till Barcelona; staden erbjuder många sevärdheter, shopping, god mat och fina stränder. Hos flygresor.se kan du läsa mer och ta del av ett flertal användbara tips inför resan.

Primavera Sound Festival

Med 220 000 besökare varje år är Primavera Sound Festival, som anordnas varje vår i Barcelona, en av de mest populära festivalerna i Europa. Den har varit igång i 18 år och äger rum på en stor arena i Parc de Forum. Här spelas musik som rock, pop och indie. Primavera Sound visar upp alternativ musik och talanger från hela världen, allt ifrån mindre artister till stora superstjärnor. Fokuset på festivalen är främst att marknadsföra mindre band och nya talanger. Man har dessutom ett miljö- och hållbarhetstänk och under 2020 utesluts bland annat pappersbiljetter helt, till förmån för mobilbiljetter.

Sonar

Musikfestivalen Sonar har bara växt och växt och har även den blivit en av de mest omtyckta i Europa. Under en helg i juni arrangeras denna festival och flera tusentals musikintresserade samlas i Barcelona för festivalen. Utmärkande för Sonar är att festivalen delas upp i två, Sonar by Day och Sonar by Night. Dessa hålls på olika platser i staden. Dagsfestivalen hålls i stadskärnan medan kvällsfestivalen en bit utanför staden. Festivalen bjuder på alternativ- och elektronisk musik. Sonar attraherar alla typer av människor med olika musiksmak. Minst sagt värt ett besök för den musikintresserade.

Barcelona Beach Festival

Barcelona Beach Festival arrangeras på Parc de la pa under sommaren 2020. Detta är en mycket livad och populär festival, här spelar ett urval av de bästa banden i Spanien tillsammans med populära lokala DJ:s samt ett flertal kända artister utifrån. Festivalen lockar tusentals besökare och bjuder under 12 timmar på mängder av musik, dans och nöje. Det är en riktigt stor festival som tidigare år presenterat stora namn som Alesso och David Guetta. Precis som namnet avslöjar hålls festivalen på en strand och är en perfekt sommarfestival i vackra Barcelona.

Foto: Press