SoundCloud har under många år varit en av världens största plattformar för streamad musik och ljud. I dag lanseras premiumabonnemanget SoundCloud Go+ i Sverige, vilket ger lyssnare möjligheter att höra originalmusik, DJ-sets, remixer och mycket mer från dagens och morgondagens artister.

Med premiumabonnemanget Go+ ger sig Soundcloud in i kampen med andra streamingtjänster och erbjuder användare tillgång till hela SoundClouds katalog, reklamfri lyssning, offlinesynk och ljudstreaming i hög kvalitet. Sist men inte minst innebär lanseringen av SoundCloud Go+ att artister nu får betalt för sina streams
från Sverige. Anthony Gabriele, Senior Vice President, Subscriptions & Marketing på SoundCloud, säger i ett pressmeddelande:

– SoundCloud är den primära plattformen för att upptäcka det absolut senaste inom musik och skapa direkta relationer med artister, dj’s, trendsättare och andra lyssnare genom att kommentera och skicka meddelanden. Med SoundCloud Go+ får lyssnaren tillgång till vår fullvärdiga katalog och kan lyssna på sin musik var som helst och när som helst, samtidigt som de stödjer över 25 miljoner artister som bygger och utvecklar sina karriärer på vår plattform.

SoundCloud går att använda på följande sätt:

* SoundCloud Go+: Premiumabonnemang som ger lyssnarna en reklamfri upplevelse med tillgång till över 200 miljoner låtar och offlinesynk. Nya prenumeranter kan testa
tjänsten gratis i 30 dagar, därefter tillkommer en månadsavgift.

* SoundCloud Go+ för studenter: Studenter på universitet och högskola kan ta del av alla fördelarna med SoundCloud Go+ till halva priset. Besök soundcloud.com/student för mer information.

* SoundCloud Pro Unlimited-rabatt: Kreatörer som prenumererar på SoundCloud Pro Unlimited, SoundClouds premiumabonnemang för kreatörer, kan lägga till en prenumeration på SoundCloud Go+ för halva priset. Kreatörer kan ta del av alla fördelar med SoundCloud Go+, och får dessutom tillgång till SoundClouds integration med ledande DJ-mjukvarubolag som Serato, Pioneer DJ, Native Instruments, Algoriddim med flera. För att ta del av erbjudandet och för mer information om SoundClouds integrationer, besök soundcloud.com/go.

* SoundClouds gratisversion: Den helt avgiftsfria lyssnarupplevelsen finns fortfarande tillgänglig och stöds nu av reklam.

SoundCloud Go+ och SoundClouds gratisversion (med reklam) finns nu tillgängliga i hela 19 länder; USA, Storbritannien, Irland, Frankrike, Australien, Nya Zeeland, Kanada,Tyskland, Nederländerna, Belgien, Italien, Portugal, Spanien, Schweiz, Österrike, Danmark, Finland, Norge och Sverige.