5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Sony_Music_S
Sony Music lanserar ny app – ger artister tillgång till försäljning/streams i realtid


 

 

Sony Music Sweden lanserar i veckan Sony Insights – en exklusiv app som ger artister och managers omedelbar access till data såsom royalties (artistersättningar), radiospelningar, dagliga streams med mera. För första gången någonsin ges artister på ett enkelt och lättillgängligt sätt full insyn till samtliga källor på daglig basis, en touch bort på sin mobil. Appen har tagits fram av skivbolaget Sony Music i syfte att bemöta sina artister med ökad transparens.

 

Sony Insights sammanställer data från musiktjänster, alla svenska radiostationer samt artistens sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter). Med hjälp av appen kan artisten i detalj se avräknade royalties (artistersättningar) nedbrutet och lättförståeligt, statistik kring utvecklingen av sin låt eller album, hur lyssnarantalet påverkas efter radiospelningar, eller till exempel antalet followers på sociala medier över tid. Med andra ord ger Sony Insights på ett överskådligt sätt artisten tillgång till exakt samma information som skivbolaget nu besitter – samlat på en och samma plats. En tjänst och en insyn som både är unik och banbrytande. Mark Dennis, VD på Sony Music säger i ett pressmeddelande:

 

 

”Musikindustrin har länge lidit av bristfällig transparens trots att de tekniska förutsättningarna på alla sätt har förbättrats. Det har satts mer och mer press på skivbolag och streamingtjänster som ifrågasätts kring det bristande tillhandahållandet av artistdata och information kring royaltyutbetalningar. Detta med all rätt.”

 

En av de ansvariga för utvecklingen av Sony Insights är Michelle Kadir, Vice President Digital Business på Sony Music. Hon tillägger:

 

”På Sony Music bestämde vi oss för att ta till oss av kritiken och ta ett stort steg för att ändra på detta. Vi vill att artister ska ha all sin information så enkelt och snabbt som möjligt vilket de nu kommer ha via Sony Insights”.

 

 

Lanseringen av Sony Insights startar med artister inom Sony Music i Sverige med ambitionen att så småningom breddas till fler länder och artister runt om i världen.

 

 

 

Kingsizemagazine.sePublicerat:
RedaktionenNULL