En av världens mest populära och högst rankade musikappar, Shazam, lanserade idag en serie konsertfunktioner som gör det enkelt för användare att utforska kommande liveshower och öka artisters exponering.

Genom att shazama en låt, söka efter den i Shazam-appen eller på Shazam-webbplatsen kan användare hitta konsertinformation och biljetter till försäljning för kommande liveshower i närheten. De kan även skapa en Shazam-artistsida för att utforska datum, tider och platser för kommande liveshower, klicka på valfri konsert för att se ytterligare turnéinformation, dela detaljer och lägga till händelser i sin kalender. Oliver Schusser, Apples VP för Apple Music och Beats, säger i ett pressmeddelande:

– Shazam har en lång historia av innovation inom att upptäcka musik och koppla samman artister och fans. När livemusiken nu återvänder är vi glada över att ge Shazam-användare tillgång till konserter och artister ännu fler möjligheter att bli upptäckta.

Shazams nya funktioner använder konsertinformation från Bandsintown, en världsberömd plattform för evenemangsrekommendationer och artistupptäckt som betjänar över 68 miljoner musikfans och 560 000 artister, managers, skivbolag och bokningsagenter.

Shazams nya konsertsidor är tillgängliga via iOS- och Android-apparna, samt via Shazam.com