Svenskproducerad singel släpps i samband lanseringen.

UPDATE 26/10 2022:

Idag lanseras StemDrop på TikTok och i samma veva släpps en svenskproducerad singel för att kicka igång tjänsten. I samarbete med Syco Entertainment, Universal Music Group, Republic Records och Samsung släpps låten “Red Lights” – skriven av svenska musikjättarna Max Martin och Ali Payami samt amerikanska låtskrivaren och producenten Savan Kotecha.

– “Red Lights” is a song about the kind of love and connection that won’t go away no matter how many people tell you it’s wrong or how bad things get. Once you’ve been with that person, nothing else feels right. “Running Red Lights” is a metaphor for the kind of love that will always be able to pull you back no matter where you are. Something we’ve all been through before, säger den sistnämnda om låtens handling i ett pressmeddelande.

Låten finns nu tillgänglig på TikTok och användare kan använda stämmorna för att göra sina egna versioner. Läs mer i tidigare nyhet nedan!

Ursprunglig artikel publicerad 19/10 2022

Elektroniktillverkaren Samsung har inlett ett samarbete med TikTok för lanseringen av StemDrop, ett nytt format för användare att upptäcka musik och möjliggöra musiksamarbeten mellan TikTok-kreatörer från hela världen. Enligt ett pressutskick ska satsningen ge musikskapare en unik möjlighet att samarbeta med några av världens största producenter, däribland Max Martin och hans team av låtskrivare (Savan Kotecha och Ali Payami). Dessa herrar släpper en 60 sekunder lång singel exklusivt på TikTok i samband med lanseringen – skapt för världens kreatörer att mixa och dela med sig av i en egen tolkning.

– Vi är glada över att äntligen kunna lansera StemDrop till världen. Några av de största namnen inom underhållning, musik och teknik får nu mötas på TikTok för att upptäcka ny musik och nya talanger på ett helt nytt sätt. Dagligen vänder sig artister och låtskrivare till TikTok för att dela med sig av sin musik med förhoppningen om att sprida den till en global publik. StemDrop ska sätta strålkastarljuset på de hittils okända musiktalangerna och vara en språngbräda för deras framtida karriärer, säger Ole Obermann, Global Head of Music på TikTok.

I samband med lanseringen av den exklusiva singeln får även det globala TikTok-communityt även tillgång till “stems” via TikToks Sounds, vilket är de enskilda komponenterna i en låt som trummor, bas och sång. Med hjälp av StemDrop Music Mixer, som har möjliggjorts av Samsung men är öppen för alla användare, finns möjligheten för kreatörer att producera egna versioner av låten.

– Vi på Samsung förstår att underhållning är som mest spännande när det sker en utveckling. Vårt samarbete med TikTok, Syco Entertainment och Universal Music Group är ett nytt kapitel som kan omdefiniera musikskapandet. Vi känner oss oerhört glada över att bygga vidare på vår växande roll inom musikbranschen och inspirera till mer teknisk innovation samt världen till #MakeItWithSamsung”, säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer på Samsung Europe.

StemDrop finns tillgänglig i TikTok-appen från den 26 oktober 2022.