Lundgrens limited-editionsmak för sommaren inspireras av Österlens äppelodlingar


 

 

De senaste åren har Lundgrens lanserat begränsade upplagor med inspiration hämtad från olika platser i Sverige. Till i år är det de karaktäristiska äppelodlingarna på Österlen inspirerat smaksättningen av snuset.

 

– Varje nytt snus från Lundgrens är inspirerad av en region och dess flora. Den här sommaren ville vi hylla det ikoniska sommarlandskapet i sydöstra Skåne. Smaken är en blinkning till de vidsträckta äppelodlingarna som är så karaktäristiska för just Österlen, säger Johan Gustafson och Maksim Pettersson Löfgren, upphovsmännen bakom smaken för Lundgrens Österlen 2020. I ett pressutskick beskrivs den nya smaken vidare:

 


“Lundgrens Österlen förenar toner av röda äpplesorter, som Ingrid Marie, med aromen från klassiska gula äppelvarianter, som Gravensteiner. Tillsammans med Lundgrens noga utvalda tobak ger det ett snus med en fruktigt söt och samtidigt syrlig smak med en fyllig och balanserad tobakskaraktär. Snusdosan levereras i en låda med träinslag som en hyllning till hantverket på Österlens äppelodlingar.”

 

 

– Österlens äpplesorter är unika och ett snus som kombinerar det stoltaste av snustraditionen med den österlenska äppeltraditionen känns otroligt spännande – det är en ny typ av smaksättning för oss, säger Johan Gustafson och Maksim Pettersson Löfgren.

 

 

Lundgrens Österlen kommer i en upplaga om 5000 exemplar. Lundgrens Österlen finns tillgänglig på Snusbolaget.se, samt hos utvalda återförsäljare från och med den 3:e augusti, till ett pris på 200 SEK.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL