G-SHOCK och TRANS94 samarbetar för ny Third Culture Kids-klocka


 

 

Efter att tidigare RMH-kollektivet förvandlats till TRANS94, med Cherrie, Silvana Imam och Erik Lundin som framträdande artister,har en rad olika projekt initierats under plattformen; “Space by”, boken “Third Culture Kids”, talangprojektet ”Nästa Nivå och senast ”Mesh Talks” med hemsidan meshtalks.com. Babak Azarmi, en av skaparna på TRANS94:

 

”Det handlade om en dröm att få folket, industrin och artisterna att respektera vår kultur och vi känner att vi gjorde det fram till graven. RMH låste oss i en bubbla som vi hade vuxit ur. Vi ville flytta längre bort ifrån att ses som en endimensionell organisation. Vårt kreativa uttryck och öppenhet för erfarenhet har gjort oss modiga. Modiga nog att inte förlita sig på vårt varumärke, utan förlita sig mer på vår process. Vi vill inte bara växa i bredd utan också fördjupa oss, vi vill assistera en hel generation. Vi vill fira det personliga uttrycket för dagens kreativa självständighet inom olika grupper av människor. Vårt mål är att gå framåt som ett kollektiv av människor som stödjer och främjar det kreativa tänkandet och motiverar framtida konstverk.”

 

 

Klockmärket Casio har under senaste åren återupplivat modellen G-SHOCK och ingår nu samarbete med TRANS94 för klockan GLS-5600WCL-TCK (Third Culture Kids) i samarbete med G-SHOCK. Designen beskrivs i ett pressmeddelande vara “inspirerad av tags på flygplatser som representerar den globala människan som ständigt är i rörelse mellan olika kulturer och länder.”

 

GSHOCK x THIRD CULTURE KIDS-klockan kommer att vara tillgänglig från 13:e april på APLACE alla butiker runt landet. Klockan är producerad i 80 exemplar och säljs exklusivt på APLACE.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL