5ebe5f2072aaf323604db793
itunes-LS
Apple stänger ned iTunes – ersätts av nya appar


 

 

Under en tid har det spekulerats huruvida Apple avser att fortsätta arbeta med den en gång så populära plattformen iTunes. Efter uppgifter till Bloomberg för ett par dagar sedan så bekräftar nu Apple att iTunes stängs ned och ersätts av tre nya appar.

 

Apple bekräftar att macOS Catalina lanseras, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer med nya funktioner, appar och teknik för utvecklare. I macOS Catalina byter Apple ut iTunes mot sina populära underhållningsappar – Apple Musik, Apple Podcaster och Apple TV-appen. Med den helt nya funktionen Sidecar kan användare utöka datorns skrivbord genom att använda en iPad som extern skärm eller som en inmatningsenhet med hög precision i kreativa Mac-appar. Nya säkerhetsfunktioner ökar skyddet och med VoiceOver kan användare styra sin Mac helt och hållet med rösten. Craig Federighi, vice vd för Software Engineering på Apple, säger i ett pressmeddelande:

”I macOS Catalina introducerar vi nya spännande appar för Mac med bland annat nya fristående versioner av Musik, Podcaster och Apple TV-appen. Användarna kan utöka arbetsytan med Sidecar och aktivera nya sätt att interagera med Mac-appar genom att använda iPad och Apple Pencil. Och med de nya teknikerna för utvecklare kommer användarna att få se hur mängder av suveräna tredjepartsappar för Mac dyker upp under hösten.”

 

 

I macOS Catalina ersätts iTunes av tre helt nya appar som gör det mycket enklare och smidigare för Mac-användare att upptäcka och lyssna eller titta på musik, TV-program, filmer and podcaster.

 

 

Mer information finns på apple.com/macos/catalina-preview.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL