Nästa generation ljud på Apple Music blir tillgängligt för prenumeranter i juni.

Tidigare i veckan meddelade Apple att Apple Music snart erbjuder branschledande ljudkvalitet till prenumeranterna i form av rumsligt ljud med stöd för Dolby Atmos. Med rumsligt ljud kan artister skapa ljudupplevelser för sina fans med verkligt flerdimensionellt, klart ljud. Apple Music-prenumeranter kommer även att kunna lyssna på över 75 miljoner låtar i förlustfritt ljud – precis så som artisterna skapade dem i studion. De här nya funktionerna blir tillgängliga för Apple Music-prenumeranter från och med nästa månad, utan extra kostnad.

– Detta är det hittills största framsteget för Apple Music i fråga om ljudkvalitet, säger Oliver Schusser, vice vd på Apple med ansvar för Apple Music och Beats. Att lyssna på en låt i Dolby Atmos är näst intill magiskt. Musiken kommer från alla håll och låter helt fantastiskt. Nu får våra lyssnare ta del av denna verkligt nyskapande och uppslukande upplevelse i form av musik från deras favoritartister – J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd och många fler. Prenumeranterna kommer också att kunna lyssna på sin musik i högsta möjliga ljudkvalitet med förlustfritt ljud. Apple Music är därmed på väg in i en helt ny fas.

Apple lanserar rumsligt ljud med stöd för Dolby Atmos på Apple Music. Dolby Atmos är en revolutionerande ljudupplevelse som gör det möjligt för artister att mixa musiken så att ljudet kommer från alla håll, även uppifrån. Som standard kommer Apple Music att kunna spela upp Dolby Atmos-spår på alla AirPods och Beats-hörlurar med H1- eller W1-chip, samt i de inbyggda högtalarna på de senaste versionerna av iPhone, iPad och Mac. Nya Dolby Atmos-spår kommer efter hand att läggas till i Apple Music, och lyssnarna kommer även att få hjälp att hitta musik som de gillar via särskilt utvalda Dolby Atmos-spellistor. Album som finns i Dolby Atmos kommer dessutom att förses med ett märke på informationssidan, vilket gör dem enklare att hitta.

Latino-stjärnan J Balvin säger:

– Jag är så glad att få vara med i det här projektet med Apple Music eftersom jag alltid har velat ligga steget före – och jag tror att det här är ett sådant steg. Förlustfritt ljud får allting i musiken att låta större och starkare, men framförallt blir ljudkvaliteten bättre. Att höra mig själv och min musik i Dolby Atmos för första gången var helt galet, jag kunde inte fatta det, det är obeskrivligt. Jag tror att fansen kommer att älska den här nya upplevelsen.

Foto: Apple