62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Apple Music har lanserat Spatial Audio och Lossless Audio


Nu tillgängligt för prenumeranter utan kostnad.

 

 

I maj meddelade Apple att Apple Music kommer att erbjuda branschledande ljudkvalitet till prenumeranter i form av rumsligt ljud med stöd för Dolby Atmos. Med rumsligt ljud kan artister skapa ljudupplevelser för sina fans med verkligt flerdimensionellt, klart ljud. Apple Music-prenumeranter kommer även att kunna lyssna på över 75 miljoner låtar i förlustfritt ljud – precis så som artisterna skapade dem i studion. De här nya funktionerna blir nu tillgängliga Apple Music-prenumeranter från och med idag, utan extra kostnad.

 

– Vi har hunnit testa Dolby Atmos Spatial Sound med AirPods Max och detta är ett enormt stort steg inom ljud- och musikupplevelse. Att lyssna på gamla och nya klassiker och höra helt nya ljud i låtarna, känns som en VR-upplevelse. Att man liksom är helt med i ”studion”. Mäktigt är det och något alla måste ha i sitt liv, säger Kingsizes marknadschef Matthias Sjödin.

 

Som standard kommer Apple Music att kunna spela upp Dolby Atmos-spår på alla AirPods och Beats-hörlurar med H1- eller W1-chip, samt i de inbyggda högtalarna på de senaste versionerna av iPhone, iPad och Mac. Nya Dolby Atmos-spår kommer efter hand att läggas till i Apple Music, och lyssnarna kommer även att få hjälp att hitta musik som de gillar via särskilt utvalda Dolby Atmos-spellistor. Album som finns i Dolby Atmos kommer dessutom att förses med ett märke på informationssidan, vilket gör dem enklare att hitta.

 

Prova själva nedan genom att lyssna på Apple Musics nya hiphop-spellista med rumsligt ljud och en guide med låtar av bland andra Marvin Gaye och The Weeknd.

 

 

 

 

 

 

Foto: Apple

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL