Apple lanserar iPhone 11 med dubbelkamera


 

 

Apple presenterade på tisdagskvällen iPhone 11 med innovationer som enligt tillverkaren “gör världens populäraste smartphone ännu mer kraftfull och förbättrar de funktioner som människor använder mest i vardagen”. I fokus stod att iPhone 11 har ett nytt kraftfullt dubbelkamerasystem som ger en intuitiv upplevelse tack vare den högsta videokvaliteten i en smartphone och nattläge för bilder. iPhone drivs av A13 Bionic-chippet och klarar de allra mest krävande uppgifter, men trots det räcker batteriet hela dagen. Den är konstruerad för att motstå krävande vardagsmiljöer och vattentåligheten har förbättrats. Phil Schiller, Apples vice vd för Worldwide Marketing, sähger i ett pressmeddelande:

 


”iPhone 11 är nya generationen iPhone, fullpackad med nya, suveräna funktioner i en suverän design med nya ultravidvinkel- och vidvinkelkameror för underbara videor och bilder. Den har kraftfulla och lättanvända iOS 13 och A13 Bionic, det snabbaste chippet någonsin i en smartphone som smidigt hanterar människors viktigaste vardagsuppgifter. Tack vare den täta integreringen mellan hårdvara, mjukvara och tjänster ger nyheterna i iPhone 11 en oöverträffad användarupplevelse till ett pris som är överkomligt för ännu fler kunder. Vi tror att folk kommer att älska den.”

 

 

Samtidigt presenterades iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Schiller beskriver de nya modellerna vidare:

 

”iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max är våra mest kraftfulla och avancerade smartphones någonsin. De är fullpackade med avancerad teknik som proffsen kan utnyttja för att få jobbet gjort, men de passar precis lika bra för alla som helt enkelt vill ha den bästa enheten som finns, oavsett om de är proffsanvändare eller inte.”

 

 

iPhone 11 kommer i sex nya färger. Den kan förbeställas från och med fredagen den 13:e september och kommer till butikerna fredagen den 20:e september med pris från endast 9 195 SEK.

 

iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max kan väljas med 64 GB, 256 GB eller 512 GB lagring, finns i midnattsgrönt, rymdgrått, silver och guld och kostar från 12 995 SEK respektive 14 295 SEK. Kunder kan även köpa iPhone 11 Pro för 10 095 SEK med inbyte5 och iPhone 11 Pro Max för 11 395 SEK med inbyte från apple.com, i Apple Store-appen och på Apple Store. iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max finns även att köpa via auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer (priserna kan variera).

 

 

Under iPhones stora presentation i Kalifornien avslöjades även att Apple TV+ lanseras den 1:a november. Apple TV+ erbjuder ett utbud av originalproducerade serier, filmer och dokumentärer, bland annat The Morning Show, Dickinson, See, For All Mankind och The Elephant Queen. Tjänsten kommer att finnas i Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac och andra plattformar, samt online på tv.apple.com/, för 59 SEK per månad med 7 dagars gratis provperiod. Från och med idag kommer kunder som köper en iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac att få Apple TV+ kostnadsfritt i ett år. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela ett abonnemang på Apple TV+. Zack Van Amburg, chef för Worldwide Video på Apple, säger i ett pressmeddelande:

 

”Med Apple TV+ presenterar vi originalberättelser från de bästa, smartaste och mest kreativa skaparna och vi vet att tittarna kommer att hitta sina nya favoriter bland vår tjänsts serier och filmer. Varje originalproduktion från Apple TV+ erbjuder en unik berättelse, nya perspektiv och kraftfulla budskap – för att underhålla, bygga broar och inspirera till samtal om kultur.”

 

 

Vidare lanseras även Apple Arcade som bjuder in till en spelupplevelse utöver det vanliga. Den 19:e september lanseras spelabonnemangstjänsten på App Store för 59 SEK per månad. Se några av spelen i tjänsten nedan:

 

 • Ballistic Baseball från Gameloft, ett actionpackat arkadspel med basebolltema som fångar den intensiva kampen mellan kastaren och slagmannen i livematcher med flera spelare.
 • ChuChu Rocket! Universe exploderar när Sega skickar upp älskade ChuChu-karaktärer i ett universum med märkliga och fantastiska planeter med över 100 utmanande pussel.
 • Exit the Gungeon från Devolver måste spelarna fly från en kollapsande helveteshåla samtidigt som de stöter på allt farligare hinder och motståndare.
 • Overland från Finji är ett postapokalyptiskt roadtrip-äventyr där spelarna kämpar mot farliga vidunder, räddar strandsatta resenärer och letar efter sådant de behöver för att överleva.
 • PAC-MAN PARTY ROYALE från Bandai Namco är en helt ny arkadupplevelse. I stridsläget för fyra spelare vinner den PAC-MAN som är sist kvar på fältet.
 • Projection: First Light från Blowfish följer spelarna med Greta, en flicka som bor i en mytologisk skuggspelsvärld, på äventyr när hon ger sig av på en resa på jakt efter självinsikt med hjälp av hjältar från urgamla kulturer.
 • Rayman Mini från Ubisoft har Rayman krympts ner till en myras storlek. Spelarna tar hjälp av insekter, svampar och växter för att så snabbt som möjligt springa genom världen eller försöka att få till ett perfekt resultat. 
 • Shantae and the Seven Sirens från WayForward utforskar spelarna en enorm stad som sjunkit till havets botten och strider mot de sju sirenerna i halvandens mest spännande äventyr någonsin.
 • Skate City från Snowman gjuter liv i streetskejtingen med multi-touch-kontroller medan stadsgatorna förvandlas till den ultimata tummelplatsen för skejtare.
 • Sneaky Sasquatch från RAC7 är spelarna bigfoot-liknande Sasquatch-varelser och får göra Sasquatch-saker, som att smyga runt och stjäla mat från kylväskor och picknickkorgar eller spela golf.
 • Steven Universe: Unleash the Light är ett originalspel från Cartoon Network med Rebecca Sugar som medskapare, där spelarna väljer sina favoritkaraktärer och vilka Gems som är med dem, och låser upp häftiga nya förmågor och skapar alternativa kostymer i det ultimata mobila rollspelet.
 • Super Impossible Road från Rogue Games är ett futuristiskt, snabbt racingspel där spelarna tacklar hårnålskurvor på banor som svänger hit och dit, med snygga intergalaktiska bakgrunder.
 • The Bradwell Conspiracy från Bossa är en vackert stiliserad konspirationsthriller med en humoristisk twist.
 • The Enchanted World från Noodlecake hjälper spelarna en ung älva att sammanfoga en magisk värld som slitits sönder av mörka krafter.
 • Various Daylife från Square Enix är ett helt nytt rollspel från skaparna av Bravely Default och Octopath Traveler. Spelarna utforskar en nyupptäckt kontinent samtidigt som de njuter av livet i staden Erebia under år 211 av den imperiska eran.

 

 

 

Foto: Apple

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL