Apple-2018-LS
Apple köper musikappen Shazam


 

 

Idag meddelade Apple att de har förvärvat Shazam – en av världens mest omtyckta musikappar med toppbetyg som hundra miljontals människor använder.

 

”Apple och Shazam delar en lång historia. Shazam var en av de första apparna som fanns i App Store när det lanserades och har sedan dess blivit en favoritapp för musikälskare världen över”, säger Oliver Schusser, Apples vice president för Apple Music.

 

”Vi delar ett intresse för musik och innovation och ser verkligen fram emot att föra samman våra team för att kunna erbjuda användarna ännu fler suveräna sätt att upptäcka, uppleva och njuta av musik.”

 

Köpet, som först annonserades i december förra året, granskades på uppmaning av sju länder, däribland Sverige, då det fanns oro att köpet skulle snedvrida konkurrensen bland musikströmningstjänsterna. Men EU-kommissionen har nu beslutat att oron var obefogad.

 

“Efter noggrann analys av Shazams användar- och musikdata finner vi att Apples köp inte kommer minska konkurrensen på den digitala musikströmnings-marknaden”, säger EU:s konkurrenskommissionär Margarethe Vestager i ett uttalande.

 

Med Shazam kan användarna få information om låtar genom att bara lyssna på musiken som spelas runt dem. Snart erbjuds appen också helt reklamfri så att alla användare kan uppleva det bästa som Shazam har att erbjuda utan avbrott. Köpet sägs landa på 3,5 miljarder kronor.

 Publicerat:
RedaktionenNULL