Igår höll Apple ett event med den snajdiga titeln “Peek Performance”, där man i sedvanlig ordning presenterade en rad nya produkter – eller snarare uppgraderingar. Tisdagens livestream var det första Apple-eventet för året och självklart florerade många rykten inför. Däribland kring en ny iPhone SE med 5G-kapacitet samt en ny iPad Air, bland annat.

Så blev det också. Efter att Tim Cook pratat varmt om Apple TV+ senaste bedrifter presenterade han företagets nya iPhone-looks för modellerna 13 och 13 Pro, som görs tillgängliga den 18 mars. Samtidigt annonserades att bipchipet A15, som också används för just iPhone 13, kommer att finnas i nya iPhone SE. Mycket riktigt har de också 5G-kapacitet och kommer i tre färgskalor. Priset ligger på drygt 4 000 kr med samma releasedatum som ovan.

Fokus riktades sedan mot iPad-familjen, där Cook introducerade vad som ska ta produkterna “to the next level”. Här presenterades en ny iPad Air, med 5G och M1-chip, som enligt Apple ska vara särskilt användbar för användare som använder program som Procreate. Den kommer också vara kompatibel med en rad andra produkter, som Apple Pencil.

Den nya iPad Air går att beställa från och med fredag, medan produkten landar i butiker den 18 mars. WiFi-modeller ska starta på priser runt 5 500 kr medan de med mobilnät kostar ungefär 7 000 kr. Minnesutrymmet som går att välja på är 64GB och 256GB och färger som rymdgrå, rosa, stjärnljus, blå och lila.

Se livestreamen nedan för mer nyheter.

Foto: Apple

65ba07add7a32f7b0a037f23