Air Pods Pro – bästa hörlurna någonsin för vardagsbruk


 

 

Apple tog hela marknaden med storm när man släppte sina första Air Pods och många tvekade då man inte såg klok ut med vita pinnar i örat. Det gick snabbt över och nu är Air Pods i örat lika vanligt som Air Force 1-sneakers på hiphopskallar fötter på sent 90-tal. Apple sålde över 50 miljoner Air Pods mellan 2016-2017 och har runt 60% av den globala trådlösa hörlursmarknaden. För två veckor sedan kom äntligen dagen då Apple släppte sina Air Pods 2nd-gen, eller Air Pods Pro som de heter, och vi har testat dessa under två veckor.

 

 

Air Pods Pro kommer i en liknande förpackning med ett helvitt laddnings-case som nu är lite med avlångt än tidigare men lika smidigt och cleant, själva laddnings förfarandet är på samma sätt fast det tillåter såklart även trådlös laddning. Man får en lika smooth upplevelse som tidigare när man ”ploppar” upp sina pods ur den magnetiska laddnings-asken och sätter tillbaka dom, så känslan är väldigt bekant. Själva kroppen på hörlurarna är lite mer ”chunky” och man har gjort dom lite kortare så man får helt enkelt en bättre fit runt örat och helt klart mer bekväma att ha på sig en längre tid.

 

 

Vi testade hörlurarna på en 16 timmar lång flygning till San Francisco och ljudet som trots allt är det viktigtigaste är bra. Vi körde musik, podcasts, film och helt klart otroligt bra kvalité på ljudet. Basen duger gott och väl och man får ingen känsla över att man måste in och justera equalizer. Noise cancelling som är den stora nyheten är brutalt bra för att vara en true wireless in-ear hörlur, det stängde av allt brus från flygmotorer, stökiga grannar på flyget och lät en bara njuta av det enda ljud man ville lyssna på. En bra feature är att man kan stänga av brusreduceringen så man kan vara mer delaktig i samtal och sedan bara via mobilen switcha tillbaka till brusreducering. Oerhört imponerande enkelt och man märker enorm skillnad på av och på.
Air Pods kommer med tre olika passformar på silikon-”budsen” så man ska kunna hitta den perfekta storleken för sitt öra, small, medium & large. Man kan även testa via en tjänst i mobilen vilken som passar bäst och som läcker minst ljud om man är osäker själv.

 

Apple har även ersatt den gamla ”tap” funktionen på hörluren för att byta låt, svara på samtal till att numera klämma på hörluren. Tog en liten stund att lära sig men funkar alldeles utmärkt.

 

 

Vi passade på att besöka Apple butiken i SF för att kolla in hur heta de är på marknaden och kön utanför Apple butiken var längre än till Supreme butiken några kvarter bort, alla stod i kö för hörlurarna så street cred-nivån är helt klart den högsta! Finns massor av tekniska detaljer man kan rabbla upp men det viktiga är att detta är de bästa hörlurna någonsin för vardagsbruk och finns ingen anledning att köpa några andra hörlurar. Betyget kan inte bli bäst genom tiderna och en solklar 5/5.

 

 

Apple Air Pods Pro finns via Apple.com

 

 

 

apple-air-pods-pro-S

 Publicerat:
RedaktionenNULL