AVSLUTAD – Vinn två biljetter till Lollapalooza Stockholm och läs guide + intervju inför festivalen


Se Travis Scott, Chance The Rapper och Lil Uzi Vert med flera live på scen.

 

 

Grattis Ebba Branner som vunnit!

 

 

Lollapalooza – Gärdet, Stockholm
När: 28-30:e juni

Biljetter via Lollastockholm.com

För att tävla om biljetter scrolla nedan guide och intervju.

 

 

När en av världens största festivaler gör en efterlängtad entré på svensk mark är det tillsammans med några av de tyngsta artisterna just nu. Festivalen som startade i Chicago 1991 har sedan dess gett sig ut på turné och nått länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland och Frankrike. Och nu står Sverige och närmare bestämt Stockholm näst på tur. På Gärdet kommer Lollapalooza bjuda på tre festivaldagar, fyra scener och över 70 artister. Med 190 000 kvadratmeter av musik utan åldersgräns är Lollapalooza en festival för alla, kanske speciellt för hiphopälskare.

 

Prestigebokningen av Travis Scott, som gör sin första Sverigespelning någonsin, står så klart ut och alla som har sett klipp från hans “Astroworld”-turné behöver knappast fler anledningar att vara förväntansfulla inför hans live-show. Innan han stänger ner festivalens första dag kan vi även glädjas åt att återse det 15 man starka kollektivet BROCKHAMPTON – även de från Houston, Texas. Efter deras storartade spelning på Way Out West i fjol är tipset att inte låta sig luras av det självutnämnda epitetet ”boy band” – för här utlovas energisk rap med minutiös timing. De båda akterna kommer tillsammans med Atlanta-bördiga stjärnskottet Lil Baby hålla den amerikanska söderns flagga högt under festivalens premiärdag.

 

Om fredagen pryds i söderns färger får vi under festivalens andra dag en lektion i experimentell och genreöverskridande musik – från Sverige-debuterande och kontroversiella Sheck Wes, med världshiten ”Mo Bamba” (2017) i bagaget, till multi-instrumentalisten Masegos egensnickrade ”TrapHouseJazz”-genre och Manchesterbaserade IAMDDBs flytande jazz-trap. Dessutom återvänder albumaktuella Denzel Curry, som fått nytt liv i sin karriär med sin unika mix av traditionell och modern hiphop.

 

Under festivalens sista dag är de tyngsta namnen helt klart Chance The Rapper och Lil Uzi Vert. Den förstnämnda har kommit en lång väg sedan 2013 års juvel ”Acid Rap” och vi som minns hans senaste Sverige-besök på Bråvalla året efter gör det med värme. Nu får vi äntligen chansen att återse Chicago-sonen efter den inställda spelningen häromåret. Oavsett vad man tycker om Lil Uzi Verts emo-rap finns det inga tvivel om att han är en underhållare av rang, något vi fick bevittna när han öppnade för The Weeknd i Globen och behandlade arenan som sin egna lilla lekplats. Räkna med att han rappar någonstans utanför scenen vid minst ett tillfälle.

 

Bland de svenska bokningarna får vi bland annat se stjärnskotten Imenella och Lamix dela scen – två artister som båda tagit landet med storm och som kräver stort utrymme när de kör live. Räkna med en euforisk mix av volter och imponerande dans. Lägg därtill listfavoriterna Hov1 och Norlie & KKV som knappast behöver någon introduktion. Ett tips är att komma i tid och kanske plocka på sig ett par öronproppar för att bedöva det garanterade publikjublet.

 

 

 

Intervju med Alexander Kihlström, PR Manager Live Nation:

 

lollapalooza-alex-s

 

 

 

En av världens största festivaler gör snart en efterlängtad entré på svensk mark. Vad kan ni berätta om arbetet bakom kulisserna?!
– Ja det känns helt sjukt kul att Sverige och Stockholm äntligen får en festival av den här storleken. Nu när årets line-up är klar och spelschemat är släppt så råder febrilt arbete för att förvandla fantastiska Gärdet till Lollapalooza-mark. Det blir lite mer än en vanlig festival – och det kommer att märkas på plats…

 

Vad är visionen med Lolla Stockholm? Från er? Grundarna i USA?
– Det finns en långtgående plan att Lollapalooza ska vara en årligt återkommande festival i Stockholm. Det är också kul att få vara en del av en global och stor familj som vi är, tillsammans med Chicago, Santiago, Buenos Aires, Sao Paulo, Berlin och Paris!

 

Konkurrensen i sommar är stenhård mot andra festivaler. Hur står Lolla ut?
– På Lollapalooza finns något för alla. Även om det kan låta klyschigt så är det just så. Med 70+ artister på 4 scener över 3 dagar så finns det något för konsertälskaren oavsett om man älskar hiphop eller hårdrock. Att det dessutom är öppet för alla åldrar där barn kommer in (med målsmans sällskap red anm) är något unikt, helt klart!

 

Ni har bokat stora namn så som Travis Scott, Chance The Rapper och många fler, men även svenska akter. Hur har det resonerats kring bokningarna på festivalen?
– Vi siktar på att ha en grym bredd på festivalen – och då är det självklart att världens största genre, hiphop, ska få ta mycket plats. Travis Scott, Chance The Rapper och Lil Uzi Vert är givetvis tre drömbokningar för vilken festival som helst. Att få toppa det med namn som Brockhampton, Young Thug, IAMDDB, Lil Baby, Masego, Sheck Wes, DaniLeigh, Jacob Banks och svenska akter som Lamix, Imenella och Hov1 är så klart enormt! Mitt personliga tips är helt klart Chance The Rapper som stänger Tower Stage och festivalen på söndagen! Tror inte att folk förstår hur fett det kommer att bli!

 

Vad kan besökarna förvänta sig av den nya festivalen och festivalområdet?
– Utöver artister i världsklass så är Lollapalooza så mycket mer. Vi jobbar enormt med mat och dryck-upplevelsen för att skapa något som aldrig gjorts förut. Det kommer bland annat att finnas en ”beer hall” med en massa olika spännande bryggerier, en ”wine garden” med viner från hela världen och självklart ett omfattande matprogram med allt från street food till trerättersmiddagar med guldkant. Sen så klart vårt Kidzapalooza-område – en festival i festivalen för alla barn! Och all konst (missa inte live-graffitin!) och happenings på området. Är man på plats så kommer man ganska snart förstå vad Lolla är. Vi längtar efter att få visa det för världen!

 

 

 

TÄVLING

 

Nu kan Kingsize och festivalarrangören Live Nation tävla ut två biljetter till en vinnare som får gå på festivalen (värde ca 5400 kr) och se artister som Travis Scott, Chance The Rapper och Lil Uzi Vert på Gärdet den 28-30:e juni.

 

 

1. Tagga den vän du vill ta med dig på festivalen i kommentarsfältet på tävlingsinlägg via Instagram eller Facebook, samt gilla/like inlägget.

 

 

2. Gå in på länken nedan och fyll i namn, ålder och ev Instagram-alias, samt svara på frågan.

 

TÄVLA HÄR!

 

 

OBS! Båda stegen måste fullföljas för att delta i tävling och genomföras innan onsdag 12:e juni kl 11.30.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL