Vinn festivalpass till SMASH x Stadion + läs intervju med arrangören


Vinnare har nu utsetts!

 

 

Grattis Franco som vunnit två festivalpass till SMASH x Stadion!

 

 

Smash x Stadion – Stockholm
När: 2-3:e juli
Biljetter via eventim.se

Läs festivalguide och intervju med arrangören nedan.

 

 

TÄVLING

 

Kingsize och festivalarrangören Woah Dad kan nu tävla ut två festivalpass till en vinnare som får gå på festivalen (värde 2900 kr) och se artister som A$AP Rocky, Migos, Z.E, Einár och 1.Cuz på Stockholm Stadion den 2-3:e juli.

 

 

FÖLJ TVÅ ENKLA STEG:

 

 

1. Tagga den vän du vill ta med dig på festivalen + ange vilken artist du helst ser live, i kommentarsfältet på tävlingsinlägg via Instagram eller Facebook, samt gilla/like inlägget.

 

2. Gå in på länken nedan och fyll i namn, ålder och ev Instagram-alias, samt svara på frågan.

 

TÄVLA HÄR!

 

 

OBS! Båda stegen måste fullföljas för att delta i tävling och genomföras innan tisdag 25:e juni kl 11.30.

 

 

 

 

SMASH x Stadion

 

När Smash förra året gjorde entré var det som en endagsfestival med knappt 20 000 besökare vid Sjöhistoriska museet. I sommar intar festivalen Stadion och levererar två dagar av tung hiphop. Smash x Stadion är en urban musikfest som för Stockholm är unik av sitt slag – och med tanke på bokningarna blir det garanterat något att se fram emot.

 

Under festivalens första dag är det allra tyngsta namnet A$AP Rocky. Världsstjärnan från Harlem kommer för första gången uppträda i Stockholm efter att själv ha chockats av ett enormt publikhav på Way Out West 2012. Vi kommer också få se Juice WRLD som efter sin kometkarriär med superhiten ”Lucid Dreams” gör sin tredje Sverige-spelning på mindre än ett år – men denna gång på en betydligt större scen än Fryshuset och inte som förband till Nicki Minaj.

 

En annan som här gör sin största egna spelning på svensk mark är vår egen hiphopprins Z.E. Västerortsrapparen navigerade med bravur ett kokande Gröna Lund tillsammans med Erik Lundin förra sommaren och har sedan dess släppt ytterligare ett album och vunnit Årets Artist på Grammisgalan 2019. Nyligen stod det även klart att han får sällskap av två nya giganter – nämligen Einár och 1.Cuz. Den förstnämnda har nyss släppt sitt debutalbum och medverkar även på remixen av just 1.Cuz debutsuccé ”Akta mannen”. Här får vi för första gången se dem på en stor scen på hemmaplan.

 

Vi får också besök av Dreamville-rapparen J.I.D. Atlanta-MC:n har gått från klarhet till klarhet och bjöd på sylvass rap till tunga beats när han förra året besökte Sverige tillsammans med duon EarthGang. Trots att de tyvärr inte utgör några huvudakter, har Smash x Stadion även bokat en hel del tunga kvinnliga artister. Under första dagen kommer Rico Nasty och Ama Lou att uppträda och under dag två känns det kanadensiska stjärnskottet Jessie Reyez som ett säkert kort, med sin enorma känsla och starka men samtidigt spröda röst. Rapparen Saweetie följer även med pojkvännen Quavo till svenska breddgrader, men gör det helt på egna ben med hiten “Icy Grl” och efter det bevisat att hon är här för att stanna.

 

Den trehövdade giganten Migos gör här ett kärt återbesök efter spelningen på Way Out West 2017. Trion från Atlanta har de senaste åren tagit över världen med hits som ”Bad and Boujee” och ”T-Shirt” och om Stadion haft ett tak hade det varit i farozonen. I farozonen låg även bokade Kodak Black, som nu mycket riktigt har ställt in sin spelning, men som täcks upp av omåttligt populära latinostjärnan Bad Bunny. Gunna, mannen bakom alla ”Drip”-projekt, kommer även han göra sitt första besök i Sverige och kanske vågar vi hoppas på att se Lollapalooza-bokade kollegan Lil Baby gästa?

 

 

Intervju med Sulekha Daar, Woah Dad / SMASH:

 

smash-interview-sulekha-daar-S

 

 

Ni har ju växt en hel del sedan förra året, hur har förberedelserna sett ut inför i årets festival?
– Vi har hittat en line up vi tycker är bra och som också går hand i hand med vad som är inne just nu. Hiphop är extremt omfattande och ett universellt språk som gått från väldigt nischat till kommersiellt. Förutom själva bokningarna har vi också fokuserat på att bygga upp en hype som gör att folk är peppade och är i ett bra ”mood” när det väl är dags. Det gäller att få alla att engagera sig. Vi vill inte bara göra en festival utan vi vill få vår målgrupp och besökare att engagera sig i allt vi gör.

 

Vad kan man som besökare göra för att engagera sig i det ni gör?
– Vi har ambassadörsprogram vilket innebär att man signar upp sig på vår hemsida och säljer biljetter till sina vänner. Då vinner man priser och det kan vara allt från en extra biljett till festivalen, en rundtur på området eller att bli fotad av vår fotograf. Det dyker även upp en hel del tävlingar fram tills att det är dags.

 

Sulekha Daar fortsätter att berätta om deras tankar kring festivalens bokningar.
– Vi fokuserar på att blanda väletablerade artister med andra som är up and coming. De artister som håller på att blomma upp är ofta redan stora på sociala medier men vi vill visa att dem att ”hej här uppe i norr lyssnar vi på er”. Målet är att uppmärksamma dem för deras musik och öppna upp för en ”fanbase” här i Sverige också.

 

Ni har, trots att de inte är några huvudakter, bokat en hel del tunga kvinnliga artister. Vad är era tankar kring det?
– Det är ett medvetet val vi har gjort, som sagt vill vi ha en mix av olika artister och självklart kan man sikta på att göra det så jämställt som möjligt.

 

Ni är något av en uppstickare och inte lika stora som andra arrangörer. Hur har det fungerat för er att vara independent?
– Det har fungerat bra och jag tycker vi har bevisat på att vi kan, i och med att vi lyckats boka de stora artisterna. Vi tänker att det är det fina med musiken. Det finns inga hierarkier eller gränser, gör man rätt så når man någonstans. Och det har vi gjort.

 

Sulekha Daar berättar vidare om hur det är att vara independent och säger att det inte längre är nödvändigt att ta hjälp av de stora arrangörerna eller bolagen för att bli någon eller någonting.
– Vi kanske öppnar upp banorna för andra independentbolag och kan på så sätt fortsätta tänja på gränserna mellan de ”stora” och de som är ”underdogs”. En majoritet av artisterna som släpper musik idag är också independent och det är nice, du behöver inte ta hjälp av de stora för att bli någonting.

 

Vad kan era besökare förvänta sig av festivalen?
– De kan förvänta sig bra musik och förhoppningsvis bra väder. Det sista är inget jag kan lova haha, men vi hoppas. Det kommer förhoppningsvis väcka en känsla som redan under festivalen får dem peppade på nästa år. Det ska vara något att minnas. Att ha världens hiphopelit på det anrika Stadion är mäktigt och nytt. Jag hoppas att det kommer bli en ”I was there”- känsla. Man ska vara stolt att man var där helt enkelt, det är den enda urbana festen av sitt slag i Sverige just nu.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL