Sverige ska spela två VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland hemma på Nationalarenan i Solna i oktober. Noterbart är att både Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak är med i den uttagna landslagstruppen som presenterades av förbundskapten Janne Andersson på tisdagen.Till Expressen säger förbundskaptenen att rehabprocessen går framåt för Milan-stjärnan, även om Zlatan hade hoppats vara hundra procent redo för denna samlingen.

– Min förhoppning är att Zlatan ska vara med i den här samlingen, så bra är det. Förhoppningen är att han ska tillfriskna. Han är av den kalibern och har egenskaperna att jag tar ut honom. Men sedan ska vi stämma av.

På frågan om Zlatan kan komma att starta någon av VM-kvalmatcherna säger Jann Anderssson vidare:

– Det kanske inte är realistiskt som det är i dag att han ska vara en startspelare. Men vi får se hur det utvecklar sig.

Även Alexander Isak ådrog har haft skadeproblem sedan Real Sociedads ligamatch med Atletico Madrid men finns ändå med i truppen.

Sverige spelar mot Kosovo och Grekland på Friends Arena i Solna, lördag den 9 oktober resp tisdag den 12 oktobe Just nu ligger Sverige tvåa bakom gruppettan Spanien med två matcher mindre spelade.

Foto: @swemnt / Instagram

65ba07add7a32f7b0a037f23