Vem blir Henrik Lundqvists arvtagare?


 

 

Henrik Lundqvist har sedan 2005 vaktat målet i New York Rangers och har nått en skyhög status i klubben. När Lundqvist skrev på ett kontrakt på sju år 2013 blev han den bäst betalda målvakten i NHL. Nu är det ett år kvar på kontraktet och Lundqvist fyller 38 år i år och börjar närma sig slutet av sin karriär. Denna säsong har Rangers använt två målvakter, Lundqvist startade i 22 matcher hittills och Alexander Georgiev i 19 matcher. Det finns också rykten om ett byte efter säsongens slut i och med Lundqvists kontrakt som går mot sitt slut och det pratas om den unga Igor Shesterkin som arvtagare.

 

 

Från AHL till NHL

Igor Shesterkin är bara 24 år och har spelat hela säsongen i AHL-laget Hartford Wolfpack och gjort stort intryck. Han räknas nu till den självklara arvtagaren till Lundqvist och målet i New York Rangers. För att se Shesterkin spela nästa säsong måste du nog se en NHL match, för han har en så kallad “Europa-klausul” som ger honom rätt att åka till KHL och spela om han inte får matchtid i NHL. Att byta bort Lundqvist ses som osannolikt då han har en klausul sitt kontrakt och har spelat hela sin NHL-karriär i Rangers. Men Georgiev omgärdas av envisa bytesrykten.

 

 

Vem kommer vakta målet i Rangers nästa säsong?

Det mest sannolika är att Lundqvist tillsammans med Shesterkin kommer att ta hand om målvaktpositionen på ett liknande sätt som Lundqvist och Georgiev gjort under denna säsong. Rangers har en otrolig talang i sin unga målvakt och de är definitivt inte intresserade av att släppa honom till KHL på grund av brist på matchtid i NHL. Shesterkin kommer ha en väldigt bra mentor och förebild i Henrik Lundqvist som är en gigant och ledargestalt i laget. Det kan även ha en positivt och utmanande känsla för Lundqvist att hans plats som nummer 1 bland målvakterna inte kommer vara given mycket längre.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL