5f2d30fa05d9010e180815f2
“They Will Know Your Name” – en resa till Aten med NBA 2K


Från gatorna i Aten till All-Star Starter i Los Angeles.

 

 

Det var under NBA-draften 2013 som en ung kille ifrån Aten tog det största steget till att nå sin vision. NBA GMs hade hört talas om en prospekt i Grekland som potentiellt skulle kunna utvecklas & vägledas till en bra basketspelare. Men killen med det mest svårtutalade namnet i draften ansågs vara för rå, att han kanske inte hade det som skulle krävas för att klara sig i NBA. För Giannis fanns det inga frågetecken alls om han platsade i ligan eller inte, för honom handlade det bara om att se vilken organisation som vågade satsa på honom och välja honom i draften. Lag efter lag valde sina spelare, och till slut fick Milwuakee chansen att välja den 18-åriga Giannis med den 15:e picken i draften, en ung kille som ännu inte hade vuxit klart fastän han redan var 205 cm lång och vägde cirka 89 kilo (idag är han 211cm och väger 101 kilo).

 

Vissa spelare i NBA vill bli etablerade som mer än “endast en bra basketspelare”, att de har misslyckats om de bara anses vara just det. Tvärtom så har Giannis Antetokounmpo dedikerat hela sitt liv till att bli den absolut bästa basketspelaren på planeten, ödmjuk som en munk utanför plan men vass som en igelkott på planen. Hans hängivenhet till sporten och hans strävan efter att bli bäst är mer än beundransvärd, den är idoliserad av landets alla unga idrottsutövare. Att vara en Basketspelare är för Giannis allt, han vill bli bäst och han vill vinna med just SITT lag, Milwaukee Bucks. Vilket i sig inte är konstigt alls, det är samma lojalitet som han har för sitt älskade hemland Grekland.

 

“Jag är så sjukt tacksam för Grekland och för att de tog in min familj och fostrade mig och mina bröder här” – Giannis Antetokounmpo

 

Dessa ord ekar Giannis Antetokounmpo under varje intervju där frågan om vad hans nationalitet betyder för honom, och detta nämndes igen under måndagkvällens Cover Reveal med NBA 2K. Trots hans tuffa uppväct med familjen på gatorna av Aten, de hade det så svårt finansiellt att pojkarna under ett tag var tvugna att sälja förfalskade väskor och smycken på torget för att kunna försörja sig själva. Med denna bakgrund så representerar den ödmjuke Giannis representerar inte bara sig själv, han representerade hela sin familj. Alla de fem Antetokounmpo bröderna. Han representerar Greklands hopp på deras bästa atlet någonsin och frågar du Grekerna själva så älskar de Giannis och alla Antetokounmpo bröderna. Och idag kan alla NBA-fans namnet. De skulle veta hans namn, hans familjs namn. Det var en stor del av Giannis vision.

 

Vilket var motiveringen bakom NBA 2Ks anledning till att de valde Giannis till att representera deras ordinarie omslag för NBA 2K19. Efter att LeBron James kröntes som kungen i omslaget för 20-års jubileumet av NBA 2Ks franchise. Det superpopulära spelläget MyCareer, där spelaren utvecklar en egen stjärna från botten till potentiellt en NBA MVP, är en stor del av NBA 2Ks väldigt framgångsrika spelkoncept. Mottot för NBA 2K19 är They Will Know Your Name, hänvisat till Giannis Antetokounmpos framgång, vilket jag inte kan låta bli att märka går i linje med ens skapade spelares vision med sin NBA-karriär.
En tacksam Giannis utryckte sin glädje över att ha blivit vald till omslaget för spelet, att det nästan var för coolt för att vara sant. Detta ännu en milstolpe på vägen till toppen av NBA!

 

 

 

 

Se den häftiga trailern där Giannis mor berättar om hans resa till toppen!

 

 

 

 

/Artin Hojat

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL