Herrarnas handbolls-EM 2024 inleds denna vecka och årets mästerskap äger rum på flera platser i Tyskland. Svenska landslaget spelar i grupp E tillsammans med Nederländerna, Georgien och Bosnien & Hercegovina i Mannheim. Gruppspelet avgörs i Hamburg följt av slutspelet med semifinaler och final i Köln.

Det svenska landslaget är regerande EM-mästare, har vunnit flest EM-guld genom tiderna och är favorittippade att ta hem guldet även i år. Viaplays handbollsexpert Martin Frändesjö säger följande i ett pressmeddelande:

“Sverige går in som regerande Europamästare och är definitivt en av guldkandidaterna, och skall det bli guld så måste laget ha en målvakt och försvar av yttersta världsklass. Andreas Palicka har burit det här laget i ett antal år nu och kommer bli minst lika viktig i detta EM. Sen måste försvarsspelet tillbaka till den nivån som laget hade under senaste EM, det var lite svagare i VM för ett år sedan. Får Sverige dessa båda delar på plats, då blir Sverige svårslagna i EM och kan gå hela vägen.”

Viaplay satsar stort på EM-studio som leds av programledaren Suzanne Sjögren som tillsammans med experterna Johanna Ahlm, Martin Frändesjö, Claes Hellgren, Ola Lindgren, Kristján Andrésson, reporter Claes Andersson och kommentatorerna Anders Bjuhr, Robert Tennisberg, Albin Falk Hansson, Tobias Dahlberg. Viaplays sportchef Lotta Folcker säger vidare:

“2024 har precis startat och JVM har varit tävlingen på allas läppar. Efter tittarsuccé och beundransvärda blågula prestationer, är det nu dags att skifta fokus mot ett nytt landslag i herrarnas handbolls-EM. Viaplay rapporterar direkt från Tyskland och satsar självklart på högsta kvalité i alla studiobevakningar och sändningar av mästerskapet.”

Viaplay sänder samtliga matcher från turneringen, medan TV6 och TV10 sänder ett urval av matcher.

Sändningstider Sveriges gruppspel:
Torsdag 11 januari, kl 20:30
Sverige – Bosnien & Hercegovina på Viaplay och TV6

Lördag 13 januari, kl 20:30
Georgien – Sverige på Viaplay och TV6

Måndag 15 januari, kl 20:30
Sverige – Nederländerna på Viaplay och TV6