Update: Steven Gerrard klar för Los Angeles Galaxy


Efter beslutet om en flytt till Major League Soccer talar Liverpool-legenden äntligen ut i en intervju med LFC TV.

 

 

 UPDATE:

 

På onsdagen bekräftar flera medier att Steven Gerrard är klar för Los Angeles Galaxy i den amerikanska ligan MLS. I laget spelar bland annat svensken Stefan Ishizaki.

 

 

 

– – – –

Steven Gerrard gick nyligen ut till media och talade om för fotbollsvärlden att han skulle göra en flytt till Major League Soccer, den amerikanska fotbollsligan.
Det har uttryckts stor besvikelse bland LFC-fansen att se Gerrard lämna till sommaren då Liverpool-legendaren har spelat i Liverpool sedan 1998 och är säkerligen en av lagets bästa spelare genom tiderna.
Gerrard gjorde en intervju med LFC TV där han talar om varför han har valt att lämna klubben i sommar. Han berättar att han vet att han börjar bli för gammal att spela Premier League fotboll på hög nivå. Liverpool-legenden fyller även 35 år i slutet på maj och han tycker inte det är rättvist för klubben att ha kvar honom om dem ska kunna få in nya spelare till klubben och dessutom ge andra spelare chansen på mittfältet. Steven Gerrard talar väldigt ödmjukt i intervjun om hans kärlek för hans fans och Liverpool-fansen. Gerrard nämner att han är för evigt tacksam för alla möjligheter han har haft i klubben och han anser sig som en av dem mest lyckligaste personerna i världen att kunna ha ett sådant band med sin fotbollsklubb. Ett mål han har för framtiden efter att han har slutat spela professionell fotboll är att han gärna vill komma tillbaka till klubben och hitta en roll inom organisationen om det finns en plats för honom där.

 

 

En annan fotbolls-legend i Zinedine Zidane berättade att han ansåg att när Steven Gerrard var i toppform var han världens bästa spelare. Zidane hade även önskat att få Gerrard med sig i mittfältet i Real Madrid under transferfönstret sommaren år 2004 men som det Steven är känd för så stannade han lojalt hos sin fotbollsklubb. Zidane menar att det är ett typexempel på vilken lojalitet Steven har.

 

 

 

Se Gerrards intervju med LFC TV här:

 

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL