Stephen Curry och Golden State Warriors dansar sig förbi Los Angeles Clippers


NBA:s bästa lag fortsätter att vara heta och tar vinsten hemma mot Chris Paul och Los Angeles Clippers.

 

 

Golden State Warriors spelade inatt mot rivalen Los Angeles Clippers. Sedan två år tillbaka har matcherna lagen emellan haft hög intensitet, eftersom att de båda spelar i samma “Conference” så möts de fyra gånger under säsongen. Förra året slog Clippers ut Warriors ur slutspelen efter sex otroligt bra matcher. Chris Paul, Los Angeles Clippers stjärna ansågs länge som ligans bästa point guard under flera år tillbaka. I år har Stephen Curry fullständigt tagit resten av ligan med storm och gått om Paul som den bäste point guarden. “The Baby Faced Assassin” som han kallas är fortfarande såhär långt in i säsongen favorit till att bli MVP och den 26 årige Curry anses av många Coacher och spelare idag vara den mest farliga skytten ligan någonsin har sett. Det sågs under matchen klart och tydligt varför Curry anses vara den bästa skytten i ligan, då inte ens Chris Paul kunde stoppa Currys finter och tricks.

 

 

Däremot var det stjärnornas lagkamrater som under den här matchen tog steget fram och levererade. Varför Golden State är så svåra att stoppa beror dock endast inte bara på Stephen Curry, spelare som Draymond Green, Harrison Barnes, Andre Iguodala och inte minst Klay Thompson är otroligt duktiga “two-way” spelare. De är inte bara bra anfallspelare utan de är fantastiskt duktiga defensiva spelare vilket också gör det mycket svårare för motståndarlag att utveckla en bra strategi mot laget. Los Angeles Clippers som den här säsongen har haft svårigheter med att få ihop lagkemin har på senare tid börjat spela mycket bättre, deras spel var dock inte tillräckligt bra inatt och trots att Stephen Curry inte hade sin bästa match så kunde de inte stoppa resten av laget.

 

 

En spelare som förvånansvärt har börjat spela bättre för Clippers är Coach Doc Rivers son, Austin Rivers. Rivers var Los Angeles bästa poängplockare inatt med 22 poäng. Draymond Green var bäste poängplockare för Warriors med 23 poäng i matchen.

 

 

Se matchens highlights här:

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenNULL