62429f791c0bfc1aba6ef852
Stephen Curry dominerade – skickade hem Cavaliers med en förlust


“Match nummer fem, kommer att avgöra hela finalen”

 

 

Inför nattens match fick båda lagen en dag extra vila, något som var otroligt välbehövt för Cleveland Cavaliers. Clevelands Coach David Blatt har endast spelat 8 spelare i den här finalen på grund av lagets skadeproblem. All vikt har lagts på LeBron James axlar, James har helt enkelt varit den enda faktorn till att Cleveland Cavaliers har kunnat klara sig såhär länge. Golden State däremot, har gott om spelare på bänken. En av de spelarna är veteranen Andre Igoudala som (förutom nu i finalen) har fått hoppa in från bänken under varje match.

 

 

Nu var frågan om LeBron skulle kunna samla sina krafter och ännu en gång göra det som verkar nästintill omöjligt, besegra Golden State Warriors på bortaplan. Golden State har spelat fantastisk basket sen den fjärde perioden i match nummer 3 och det fortsatte även in i den här matchen. Hur bra Golden State än spelade så hade Cavaliers ett svar så i den första halvleken gick båda lagen fram och tillbaka med ledningen. Det såg ut att bli en otroligt bra match!
Det fanns däremot en stor skillnad i hur lagen spelade, Golden State spelade på ett korrekt sätt, där de inte gjorde många misstag. Cleveland å andra sidan spelade väldigt slarvigt, det krävdes mycket energi för de att rätta till sina misstag vilket gjorde att de snabbt blev trötta.

 

 

Den fjärde perioden såg Steve Kerr sin chans att låta Stephen Curry ta över matchen. Med en trött Matthew Dellavedova och en LeBron James som var tvungen att ge 100% i varje sekund av matchen både anfallsmässigt och försvarsmässigt, kunde Golden States springa iväg med matchen genom att spela stabilt försvar och ge bollen till Curry i anfallet. Curry exploderade för 17 poäng i den fjärde perioden, varav tre stycken otroligt tuffa trepoängare. Warriors och Curry säkrade därmed vinsten och leder nu 3-2 i matcher.

 

 

– LeBron James spelade en av de bättre matcher han någonsin har spelat i hela sin karriär, 40 poäng, 14 returer, 11 assister och endast 2 turnovers.
– Med 37 poäng i matchen, varav 17 poäng i den fjärde dominerade Stephen Curry ännu en gång sitt motstånd.

 

 

Matchens highlights:

 

 

Stephen Currys highlights:

LeBron James highlights.

 

 

 

//Artin Hojat

 Publicerat:
RedaktionenNULL