60361bd489c0ae51e83f60c2
Sammanfattning av NFL vecka 8


 

Jaguars vs Titans
Titans har vunnit 3 raka hemma matcher mot Jaguars sen 2014. De tog en tidig ledning i matchen där de lyckades göra 27 hela poäng i första halvleken och höll Jaguars till 0.
Qbn Marcus Mariota spelade en bra effektiv match och fick hjälp av hans Rb’s Demarco Murray och rookien Derrick Henry. Demarco Murray sprang för 123 yards och en touchdown. Derrick Henry sprang för 68 yards och en touchdown också. Marcus Mariota passade för 270 yards och hela 2 touchdowns. Jaguars slutade aldrig spela och kom tillbaka i andra halvleken riktigt taggade, de lyckades göra 22 poäng, men de flesta kom när matchen redan var utom räckhåll. Qbn Blake Bortles passade för 337 yards och 3 touchdowns. Titans dominerade och vann matchen med 22-36.

 

Redskins vs Bengals
Matchen spelades på Wembley stadium i London där det var 84,000  åskådare.
Matchen i sig var en riktig kamp, fram och tillbaka och väldigt underhållande från första minuten till den sista. Redskins började med bollen och på deras allra första drive lyckades göra en touchdown.  På Kickoffen direkt därpå så fick Bengals till en bra retur på ca 75 yards. Andy Dalton och hans anfall tog vara på den bra field positionen de fick och lyckades göra en egen touchdown genom RB Giovani Bernard. Matchen var som sagt jämn hela tiden och vid slutet av fjärde kvarten så stod det 27-27 vilket ledde till övertid. Redskins hade chansen att vinna matchen i övertid men deras kicker missade en 34 yards field goal. Bengals fick bollen men Andy Dalton fumblade bollen på en s.k Qb sneak och Redskins fick yterliggare en chans med ca 1:12 kvar på klockan.Bengals försvar gjorde ett bra jobb och såg till att Kirk Cousins och hans anfall inte lyckades få varken en first down eller göra poäng.  Matchen slutade alltså 27-27.

 

Chiefs vs Colts
Är Colts överskattade? Jag vågar faktiskt påstå det. Det enda positiva det här laget har är deras QB Andrew Luck som också ibland begår alldeles för många misstag. Försvaret är inte av NFL kaliber, de saknar en stabil pass rush, ingen linebacker verkar ha speeden som krävs och helt ok defensiva backar.
Offensiva linjen är medelmåttig vilket leder till ett medelmåttigt springspel vilket i sin tur gör det svårt för Qbn Andrew Luck. Det här var Chiefs match från början till slut, Colts hotade aldrig. Chiefs ledde matchen med 17-7 vid halvlek.
Chiefs fick använda sig av 2 Qbs då Alex Smith ej fick spela hela matchen pga en hjärnskakning. Han avslutade matchen med 127 yards och 1 touchdown.
Hans ersättare Nick Foles gjorde ett väldigt bra jobb och passade för   223 yards, 2 touchdowns och inga interceptions. Chiefs vann matchen med 30-14.

 

Raiders vs Buccaneers
Det här var en match mellan två väldigt unga men lovande lag. Lagen leds av 2 unga Qbs som kan bli hur bra som helst. I slutskedet av fjärde kvarten så stod det 24 lika,Raiders hade chansen att vinna matchen med en 50 yards field goal men kickern missade den så det blev övertid.  Väl i övertid så passade Derek Carr till Seth Roberts som lyckades bryta 2 tacklingar och springa in en touchdown. Carr avslutade matchen med 513 yards och 4 touchdowns på dagen.  Raiders vann matchen med 30-24.

 

Seahawks vs Saints
Saints kontrollerade det mesta av första halvleken, hade mer yards och mer first downs osv. Men 2 stora spel från Seahawks gjorde att de kunde göra 2 egna touchdowns. Ett av de var en fumble av Mark Ingram som safetyn Earl Thomas plockade upp och sprang tillbaka med för en touchdown.
Det andra var ett trickspel där Russell Wilson passade bollen bakåt till hans receiver som i sin tur passade fram den till RB C.J Proisse som blev tacklad på 2 yards linjen. Några spel kort därpå så sprang Christine Michael in bollen och Seahawks tog en 14-3 ledning. Saints lyckades dock göra yterliggare 10 poäng innan första halvleken tog slut. Andra halvleken var mycket jämnare och matchen avgjordes inte förrän sista minuten.  Seahawks fick tillbaka bollen med 1:50 kvar på klockan och Wilson drev de ner till Saints 10 yards.
Saints försvar steppade upp och gjorde satt stopp för de. Matchen slutade 25-30.

 

Patriots vs Bills
Tom Brady må vara 39 år men man skulle nästan tro att han är 27 så bra som han spelar. Qbn passade för 315 yards och 4 touchdowns i vinsten mot Bills. Bills krossade de i förra mötet och höll de till 0 poäng. Jag tror det var nåt som head coachen Bill Belichick tog personligt och utmanade sitt lag att göra bättre ifrån sig i denna match. Rob Gronkowski var Tom Brady’s främsta mottagare, han hade 109 yards på 5 mottagningar och 1 touchdown. Bills hade aldrig någon riktig chans att hota Patriots.
Patriots utklassade Bills med 41-25.

 

Jets vs Browns
Det här var ett möte mellan 2 av ligans sämre lag. Browns inledde bäst och ledde med 7-20 vid halvtid. Jets Qb Ryan Fitzpatrick var mycket bättre i andra halvleken och passade för 222 yards och 1 touchdown.  RB Matt Forte sprang in yterliggare 2 touchdowns och hjälpte sitt lag som verkade ha det kämpigt mot ett dåligt Browns lag. Det här var Browns QB Josh Mccowns första match tillbaka från skada. Han passade för 341 yards, 2 touchdowns och 2 interceptions. Jets vann matchen med 31-28.

 

Packers vs Falcons
Det här var en av omgångens mest poängfyllda match. Bägge anfallen är väldigt bra och kan göra minst 20 poäng varje match. Rodgers passade för 246 yards och 4 touchdowns.
Matt Ryan passade för 288 yards och 3 touchdowns. Packers hade chansen att vinna matchen med ca 40 sekunder kvar men Aaron Rodgers lyckades inte få en first down.

 

Eagles vs Cowboys
Det här är alltid en rivalitets match då bägge lagen är i samma division och conference.
Cowboys Qb Dak Prescott började inte matchen bra men skärpte sig och avslutade matchen med 287 yards, 2 touchdowns och 1 interception. Carson Wentz, Eagles Qb passade för 202 yards och 1 touchdown.  Cowboys vann matchen i övertid med 23-29.

 

Vikings vs Bears
På förhand så trodde man att det här skulle bli en lätt match för Vikings med tanke på hur dåliga Bears har varit.  Jay Cutler har haft en tum skada och det här var hans första match tillbaka. Han passade för 252 yards och 1 touchdown och ledde sitt lag till en vinst. RB J.Howard sprang för 153 yards och 1 touchdown och hade mer än 200 yards från scrimmage i hela matchen. Kombinationen av hans springspel och Jay Cutlers spel ledde Bears till en vinst. Bears chockade alla och vann matchen med 10-20.

 

//Patrick Sserwadda

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL