Den hyllade fotbollsexperten Richard Henriksson lämnar Radiosporten för en ny roll – som programledare i Viaplays populära Premier League-studio. Den 1 augusti ansluter Henriksson till redaktionen, lagom till starten av nästa säsong.

– Viaplays fotbollsbevakning talar för sig själv, den är av yppersta klass vad gäller innehåll, analys och kunskap. Att med min bakgrund både inom fotbollen och journalistiken få vara en del av det teamet känns inspirerande, säger Henriksson i ett pressmeddelande.

Efter en aktiv karriär med åtta U21-landskamper och två SM-guld med Djurgården som höjdpunkter, sadlade Henriksson om till en karriär inom journalistiken. Efter 13 år på Radiosporten, där han bevakat såväl inhemsk som internationell fotboll, antar Henriksson nu en ny utmaning.

Henriksson blir en del av Viaplays programledarteam där Jennifer Kücükaslan och Niklas Jihde fortsatt innehar självskrivna roller i Premier League-studion. I Sverige är det unikt att ta in en före detta elitfotbollsspelare i rollen som programledare.

– Det känns riktigt häftigt att vi kan erbjuda tittarna även det perspektivet. Richard kommer kunna överraska och hitta nya infallsvinklar, men säkert också kräva ännu mer från våra omtyckta experter, vilket kan skapa riktigt bra dynamik, säger Lotta Folcker, sportchef NENT Group Sverige och fortsätter:
– Därutöver kommer Richard bidra i det redaktionella arbetet. Han är en teamspelare som vi tror kan göra skillnad både framför och bakom kameran. Vi ser med spänning fram emot att han kliver in som programledare hos oss. Han är en mycket välkommen förstärkning.

Foto: Johnny Wohlin/NENT Group