Det var en hel del dramatik som omgärdade Champions League-finalen i lördags kväll. Inte minst på planen, där två giganter gjorde upp om den åtråvärda titeln. Men mål blev det få av, då Liverpool för ovanlighetens skull skulle gå mållösa från matchen. Istället blev det Real Madrid och Vinicius Jr. som skulle bli matchvinnare efter ett mål en timme in i matchen.

Det var också drama utanför planen. Stor uppståndelse har varit kring de bristande säkerhetsåtgärderna vid ingången till arenan som också gjorde att matchstarten sköts upp 40 minuter. Enligt rapporter både då och i efterhand var det många fans med giltiga biljetter som inte släpptes in, medan många utan biljetter klättrade över stängsel för att ta sig in på arenan utan att bli stoppade.

Enligt UEFA var det förfalskade biljetter som ledde till problemen, då fans fick vänta i timmar på att få komma in och när otåligheten började märkas av ska också personer kommit i kläm på grund av trycket.

Titeln innebar annars Real Madrids 14:e i Europacup-sammanhang, mer än dubbelt så många som tvåan Milan. Det gjorde också tränare Carlo Ancelotti till den mest framgångsrika, ensam med 4 CL-titlar under bältet.

Foto:

65546e0a53c940223e0b0eb4