62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Polen går direkt till playoff-final i VM-kvalet – efter uteslutandet av Ryssland


Kan bli Sveriges motståndare i den avgörande finalen.

 

 

Den 1 mars stod det klart att Fifa gjort en kovändning i frågan om Rysslands fortsatta deltagande i VM-kvalet.

 

”Fotbollen står helt enad och i full solidaritet med alla drabbade människor i Ukraina. Fifas och Uefas presidenter hoppas att situationen i Ukraina kommer att förbättras avsevärt och snabbt så fotbollen återigen kan bidra till enighet och fred bland människor”, skrev Fifa i ett pressmeddelande.

 

Det nya beslutet kom efter att man fått mycket kritik för det initiala beskedet som innebar att landet skulle få spela på neutral mark med neutral flagga. Men nu utesluts man alltså från allt internationellt spel. Det innebär nu att man diskvalificeras från VM-kvalslutspelet och att Polen, som var deras tilltänkta motståndare, går direkt till playoff-final.

 

I och med det blir det alltså Polen som Sverige för möta i en eventuell final. Men först måste Tjeckien besegras i semifinalen som avgörs i ett direkt avgörande enkelmöte hemma på Friends arena den 24 mars.

 

Tjeckien är rankade som 31:a bästa landslaget i världen och slog ut Holland i åttondelsfinalen av sommarens EM. Sverige ligger på 18:e plats på Fifas världsranking.

 

 

 

 

Foto: Felix Swensson / Acne Photography

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL