Under sommaren har det varit stor aktivitet på transfermarknaden för fotbollsspelare, bland annat där Robert Lewandowski lämnade Bayern München för FC Barcelona. På transferfönstrets sista dygn, under torsdagen, var det en rad stora övergångar som slutfördes mellan europeiska toppklubbar.

En av de mest uppmärksammade övergångarna är Pierre-Emerick Aubameyangs övergång från FC Barcelona till Chelsea. Stjärnan från Gabon lämnade Arsenal i januari månad och återvänder nu till Premier League och den lokala London-rivalen i blåa färger. I transfern gick ytterbacken Marcos Alonso i motsatt riktning vilket innebar att kostnaden blev ca 10 miljoner pund för Chelsea. Under torsdagen stod det även klart att mittfältaren Denis Zakaria lånas in från Juventus. Under nya amerikanska ägare har klubben öppnat plånboken rejält och även värvat spelare som Wesley Fofana, Marc Cucurella, Raheem Sterling och Kalidou Koulibaly – för den nätta summan av 278,4 miljoner pund.

Regerande Premier League-mästarna Manchester City hade en lugn sista dag på fönstret och skickade iväg ett antal spelare på lån. Även omskrivna Bernardo Silva gick ut och bekräftade att han stannar i klubben, trots intensiva rykten om en transfer till FC Barcelona.

I övrigt gjorde Liverpool FC en sista minuten-värvning av den brasilianska mittfältaren Arthur Melo från Juventus, efter en problematisk skadesituation under inledningen av säsongen.

En lång rad andra transfers mellan klubbar i Europa går att beskåda via Sky Sports hemsida.

Foto; Chelsea FC