Omgång 4 visade värdet på en bra kicker


Omgång 4 visade hur värdefull en bra kicker är i NFL, flera kickers missade match- avgörande field goals och det uppskattades inte av vissa coacher.

 

Ravens vs Steelers

Det här är en av de största rivalitets-matcherna i hela NFL. Steelers startade med sin backup QB Michael Vick, eftersom Ben Roethlisberger är skadad. Vick spelade förvånansvärt bra och gjorde det som en backup ska göra, passade till en touchdown. Steelers styrde matchen helt och hållet men kickern Josh Scobees missade field goals gjorde att Ravens kunde komma tillbaka och tvinga matchen till overtime. Ravens kicker Justin Tucker sparkade en 52 yard field goal och vann matchen för sitt lag med 23-20. Josh Scobee blev av med sitt jobb dagen efter.

 

 

Jets vs Dolphins

I årets första London-match möttes Jets och Dolphins.
Dolphins verkar fortfarande ha svårt att stå emot motståndarna vilket inte är så konstigt med tanke på att deras försvar är ute på plan ganska mycket och deras anfall inte gör så mycket poäng. Jets runningback, Chris Ivory sprang över Dolphins försvar för 166 yards, 1 touchdown och Ryan Fitzpatrick passade för 218 yards och 1 touchdown han med. Dolphins gjorde 1 touchdown i andra kvarten och ytterligare en i fjärde kvarten, men det hjälpte inte mycket. Jets vann matchen lätt med 27-14 och Dolphins head-coach Joe Philbin fick sparken måndag morgon.

 

Texans vs Falcons

Devonta Freeman hade ännu en bra kväll på jobbet mot Texans när han sprang in hela tre touchdowns. Texans försvar verkar också ha det svårt med att stoppa motståndarna vilket som sagt är väldigt svårt när anfallet inte producerar några poäng då försvaret är ute på plan ganska mycket och tröttheten tar över. Falcons styrde matchen från början till slut och höll Texans poänglösa fram till fjärde kvarten. Falcons vann matchen med hela 21-48.

 

Giants vs Bills

Turnovers och penalties förminskade Bills chanser att ge Giants en match. En fumble och 135 yards i penalties är inget Bills head-coach Rex Ryan är glad över,  det förstörde många drives för dem. Eli Manning passade för 212 yards och tre touchdowns . Rashad Jennings 51 yard touchdown halvvägs in i fjärde kvarten dödade all momentum som Bills började skaffa sig. Giants vann matchen med 24-10.

 

Raiders vs Bears

Bears tog sin första vinst för året. Raiders tog ledningen med en field goal med lite över två minuter kvar i fjärde kvarten, efter en interception av Charles Woodson. Jay Cutler drev sitt lag från deras egna 20 yard linje till Raiders 32 yard linje där Robbie Gould vann matchen med en 49 yard field goal. Matchen slutade 20-22.

 

Chiefs vs Bengals

Chiefs hade en riktig tuff dag på jobbet. De fick 21 poäng, alla från Cairo Santos 7 field goals. Jeremy Hill sprang in hela tre touchdowns och Andy Dalton hade en touchdown- passning själv. Det ser ut att bli en tuff säsong för Chiefs som just nu bara har vunnit en match på inledningen av säsongen. Bengals vann matchen ganska lätt med 21-36.

 

Jaguars vs Colts

Colts var utan deras starting QB Andrew Luck som är skadad, Matt Hasselbeck fick ta hans plats. Det här var Hasselbecks första start i NFL sen november 2012. Matchen i sig var ganska jämn och det kom ner till fjärde kvarten och det stod lika tills det var 6 sekunder kvar på klockan. Jaguars kicker Jason Myers missade sitt första field goal från 53 yards precis efter att Colts kallat en time-out. Han missade även den andra vilket ledde till att matchen gick till övertid. Väl i övertid så missade han en 48 yards field goal, Hasselbeck tog vara på denna chans och bra field position och drev sitt lag ner till 7 yard linjen där Colts kicker Adam Vinatieri sparkade in en 27 yard field goal och blev matchvinnare. Matchen slutade 13-16.

 

Panthers vs Buccaneers

Cam Newton och Josh Norman blev återigen hjältar. Cam Newton hade två touchdown-passningar och Josh Norman hade två interceptions och returnerade den ena för en touchdown och den andra satte deras lag i bra läge att göra poäng. Jameis Winston verkar fortfarande ha lite svårt med att ta rätt beslut i NFL, i vissa situationer. Panthers är nu 4-0 för första gången sen 2003. Panthers vann matchen med 37-23.

 

Eagles vs Redskins

Kirk Cousins blev kvällens hjälte med sin touchdown-passning i fjräde kvarten med 26 sekunder kvar. Redskins höll Eagles poänglösa hela första halvlek men tack var Sam Bradfords tre touchdown passningar i andra halvlek, så var Eagles med matchen igen. Deras nya kicker missade dock en extra poäng och en field goal. Redskins vann matchen i slutsekunderna med 20-23.

 

Browns vs Chargers

Chargers QB Philip Rivers passade för 358 yards och tre touchdowns men Browns Josh Mccown var inte så mycket sämre han heller med 356 yards och två touchdowns. Matchen avgjordes när tiden gick ut med en field goal av Chargers rookie-kicker Josh Lambo och visade återigen hur viktigt det är att ha en bra kicker. Chargers vann matchen med 27-30.

 

Rams vs Cardinals

Kvällen började inte bra alls för de formstarka Cardinals då rookie-runningbacken David Johnson fumblade bollen på matchens första kickoff som gav Rams chansen att göra poäng först. Rams tog ledningen och Cardinals kom aldrig ikapp. Deras försvar höll Cardinals till field goals på fyra av deras fem besök till redzon. Cardinals åkte på sin första förlust för året med 24-22.

 

Vikings vs Broncos

Broncos försvar fortsatte visa att dem är ett av ligans bästa försvar med att sacka Teddy Bridgewater sju gånger och säkrade vinsten med 20-23. Peyton Manning hade en hyfsad dag på jobbet med 213 yards, en touchdown och två interceptions.

 

Packers vs 49ers

Packers tog med sig en ganska lätt vinst hem mot ett 49ers som verkar ha svårt att få nåt att fungera offensivt och det såg man på deras båda bästa receivers Torrey Smith och Anquan Boldin som såg frustrerade ut, ca efter drive. Aaron Rodgers passade för 224 yards och en touchdown och vann matchen med 17-3.

 

Cowboys vs Saints

Det här var ännu en match som avgjordes på övertid. Drew Brees kom tillbaka efter en veckas vila på grund av en axelskada, passade 359 yards och två touchdowns i vinsten mot ett skadedrabbatt Cowboys. Brees kanske viktigaste passning denna kväll kom i övertid när han passade bollen till C.J Spiller som sedan sprang 80 yards för den matchvinnande touchdownen och detta var hans 400:de touchdown-passningen i karriären. Saints vann matchen med 20-26.

 

Lions vs Seahawks

Det är mindre än två minuter kvar, matchen står och väger när Calvin Johnson tar emot en passning från Matt Stafford och försöker sträcka bollen över mållinjen medans han blir tacklad av Earl Thomas, från ingenstans kommer Kam Chancellor och slår bollen ur hans hand. Bollen hamnar i endzone och Seahawks linebacker K.J Wright slår den ut från plan. Seahawks vinner matchen men domaren borde ha kastat en flagga och givit Lions bollen vid en yards linjen enligt reglerna men det missade domaren. Seahawks vann matchen med 10-13.

 

Det blir spännande att se Greenbay Packers offensiv mot St Louis Rams försvar nästa omgång.

 

//Patrick Sserwadda

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL